Фінал Національного Кубка з футзалу – вперше у Луцьку

Фінал Національного Кубка з футзалу – вперше у Луцьку

20.05.14 17:45 0 694
14 травня стало історичним днем для любителів футзалу Волинської області та міста Луцька. Вперше в спортивному комплексі «Арена Спорт» відбувся фінал жіночого національного Кубка з футзалу.

У головному кубковому поєдинку сезону зустрілися дві кращих команди України, лідери вітчизняного футзалу, «Біличанка-НПУ» з Коцюбинського та полтавський клуб «Ніка-ПНПУ».

На урочистому відкритті, перед початком матчу, до учасників фіналу з словами вітань звернулись голова комітету по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради Юрій Волинець, який передав вітання і вручив сувеніри від міської ради капітанам команд. Вдалої і красивої гри командам у своїх вітаннях побажали голова комітету жіночого футзалу Асоціації футболу України Олександр Червоний і голова Асоціації міні-футболу (футзалу) Волинської області Сергій Голоскоков.

У складах обох команд глядачі, які прийшли на трибуни «Арени Спорт», могли милуватися грою гравців національної футзальної збірної.

Матч видався на славу, глядачі побачили бойове спортивне шоу двох висококласних команд. З перших хвилин дівчата обох команд почали шукати щастя біля воріт суперниць і вже на 8-й хвилині рахунок було відкрито. У складі «Біличанки-НПУ» відзначилася Олена Павленко. «Ніка» не забарилася з відповіддю. Капітан команди полтавчанок Олександра Лясковська с ходу потужним ударом вразила ліву «дев'ятку» воріт «Біличанки», засмутивши кіпера національної збірної Ірину Мельничук. За нічийного рахунку 1:1 команди пішли на відпочинок.

У другому таймі довгий час за гострими моментами лідирували гравці «Ніки», котрі більше діяли на контратаках. Кілька разів з потужними ударами з середньої та дальньої дистанції справлялася воротар «Біличанки», за яку «грали» навіть стійки воріт. Проте і вона була безсилою в епізоді, коли її партнер по жовто-блакитній команді Анна Шульга з «Біличанки» знайшла шпаринку в воротах і відправила м'яч у сітку - 2:1.

«Ніка» спробувала швидко відігратися, але ударам Валерії Єрмоленко та Таїсії Бабенко бракувало точності. Місцеві вболівальники в цей час особливо підтримували нашу землячку Юлію Дударчук, котра також мала шанси відзначитися голом у складі полтавської команди. Гості ще збільшили тиск, але за шість хвилин до закінчення основного часу прогавили контрвипад суперниць і дозволили Анні Шульзі оформити дубль. Надалі «Біличанка» впевнено контролювала хід поєдинку і фінальна сирена засвідчила золотий дубль клубу з Коцюбинського у сезоні 2013-2014 років.

По закінченні фінального матчу під час церемонії нагородження капітани команд отримали пам'ятні подарунки та сувеніри від СОК «Адреналін Сіті» та комітету з фізичної культури та спорту Луцької міської ради. Також організатори визначили кращих гравців фінальної зустрічі Ними були визначені Валерія Єрмоленко у складі «Ніки» та «біличаночка» Катерина Шеремет. Дівчата крім спортивних призів також отримали подарунки від СОК «Адреналін Сіті». Всі гравці були нагороджені медалями та дипломами АФУ, а під мелодію пісні «Ми чемпіони» легендарного Фреді Меркурі красень-кубок над своєю головою підняла капітан «Біличанки» Катерина Малишко.

Приємно відзначити також і те, що у складі арбітрів фінального матчу впевнено працювала бригада арбітрів, до складу якої, крім рівненчанина Павла Кравцова, потрапили волиняни Олена Хомич, Леонід Літвінчук та Руслан Корпош, які теж отримали символічні нагороди від організаторів.

Сподіваємося, що у майбутньому, завдяки чудовому майданчику в спортивному комплексі «Арена Спорт» і якісному проведенню відкритих чемпіонатів області та міста, в яких беруть участь команди з Волинської, Рівненської і Львівської областей, Асоціація футзалу України надасть Луцьку можливість приймати змагання найвищого рівня, адже вкотре підтвердився постулат про те, що у Луцьку розбирються у футзалі і щиро люблять гру мільйонів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кияни б’ють рекорд ...
Наступна новина: Житомирська область несе ...

КОМЕНТАРІ