Анатолій Вітів: "Пам'ятаймо, що за межами України є дуже багато етнічних українських земель"

Анатолій Вітів: "Пам'ятаймо, що за межами України є дуже багато етнічних українських земель"

20.05.14 17:04 0 650
"Пам'ятаймо, що за межами України є дуже багато етнічних українських земель. І серед них Холмщина – княжа українська земля. Маємо пам'ятати і говорити про це завжди, коли заходить мова про долю депортованих народів". Про це заявив 18 травня 2014 року в Луцьку народний депутат України свободівець Анатолій Вітів, вшановуючи пам'ять депортованих холмщаків.

18 травня 2014 року в луцькому Палаці культури відбувся 8-й обласний фестиваль-конкурс "Ти не згасла, зоре ясна" ім. Заслуженого артиста України Олександра Самохваленка. У заході взяли участь голова Волинської "Свободи", народний депутат України Анатолій Вітів та перший заступник голови Волинської обласної ради свободівець Олександр Пирожик.

"Холмщаки, депортовані з Підляшшя, Надсяння, західної Бойківщини, не зрадили свого українського кореня. Героями були не тільки ті, які на полі битви клали свої голови, а й ті, хто не зрадив своєї віри, попри те, що стояли фактично під дулами автоматів, наражаючи себе на загрозу знищення родин і відсутності будь-якого завтра. Але вони казали: ні, бо ми є українці! І вони це своє українство зберегли. Оце той героїзм, патріотизм, саме те відчуття, яке нам дарує наша матір, і яке ми повинні проносити через покоління і передавати нашим дітям", – наголосив Анатолій Вітів.

"Пригадаймо нашу історію: коли об'єдналися ЗУНР та УНР, територія нашої тодішньої держави була в 1,6 разу більшою від сучасної України. Пам'ятаймо, що за межами України є дуже багато етнічних українських земель. І серед них Холмщина – княжа українська земля. Маємо пам'ятати і говорити про це завжди, коли заходить мова про долю депортованих народів. Маємо говорити публічно і голосно, що треба встановити історичну справедливість", – додав Анатолій Вітів.

"Українці завжди боролися проти різних окупантів – німців, росіян, поляків… І жодному з окупантів ніколи не вдавалося зламати нашого духу. Ця боротьба триває і коли чобіт кремлівського окупанта знову намагається топтати нашу землю. Вона продовжуватиметься до повної перемоги українців. Саме коли виросло ціле покоління ровесників нашої Незалежності, коли Україна має своїх новітніх героїв Небесної сотні, ми здобуваємо свою справжню незалежність", – зауважив у своєму виступі Олександр Пирожик.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Жоден високопосадовець ...

КОМЕНТАРІ