Врегулюванням ситуації на Житомирському лікеро-горілчаному заводі займатиметься робоча комісія облдержадміністрації

Врегулюванням ситуації на Житомирському лікеро-горілчаному заводі займатиметься робоча комісія облдержадміністрації

20.05.14 12:55 0 719
19 травня відбулася виїзна нарада облдержадміністрації, яку очільник області Сидір Кізін провів на Житомирському лікеро-горілчаному заводі. У нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ірина Супрун, керівники правоохоронних органів, податкової, фінансової інспекції, а також колектив заводу.

Як пояснив очільник області, мета виїзного засідання – вивчення ситуації, що відбувається на підприємстві, безпосередньо на місці. Необхідно вивчити документи, призначити перевірки фінансово-господарської діяльності, з’ясувати юридичний статус підприємства, оскільки є укази Президента про те, що підприємство повинно було бути передано в сферу управління Міністерства агропромислової політики.

На даний час управління державним майном державного підприємства «Житомирський лікеро-горілчаний завод» здійснює Державне управління справами. Є Указ Президента, відповідно до якого підприємство ще у 2008 році повинно було бути передано в сферу управління Міністерства аграрної політики і продовольства. Сидір Кізін повідомив, що звернувся до Міністерства з пропозицією виконати указ Президента та постанову Уряду і передати підприємство в сферу управління Міністерства аграрної політики і продовольства. В даний час звернення розглядається.

Очільник області вислухав пояснення голови профспілкового комітету Мирослава Кучера та першого заступника генерального директора підприємства Олександра Макаренка, який відповідно до розпорядження Державного управління справами з 8 травня 2014 року є т.в.о. керівника заводу. З їх слів, підприємство не має заборгованості з виплати заробітної плати, є прибутковим, сплачує податки. Люди протестують проти незрозумілих призначень керівників з боку Державного управління справами і рішення цього органу щодо приватизації підприємства. Це викликало обурення народу. Люди більше 2-х тижнів намагаються відстояти свою позицію.

Поговоривши з людьми, голова облдержадміністрації заявив, що облдержадміністрація зацікавлена в тому, щоб на території області працювало підприємство, яке є одним з найбільших платників податків. Щоб підприємство стабільно працювало і не було втягнуто в жодні корупційні схеми, буде створено робочу комісію облдержадміністрації, куди увійдуть керівники правоохоронних органів, податкової інспекції До її складу було запропоновано долучитися тимчасовому керівнику підприємства, голові профспілкової організації, а також представникам громадських організацій.

Сидір Кізін також зауважив, що Державне управління справами здійснює свої повноваження відповідно до чинного законодавства і в даний час має право призначати чи звільняти керівника. Голова облдержадміністрації, так само, як і трудовий колектив, не мають таких повноважень. Однак очільник області пообіцяв, що робота на підприємстві буде проводитися під контролем влади: «У нас є закон, працюють правоохоронні органи. Хто б не очолив підприємство, ми не допустимо, щоб він працював не на державу, а собі на кишеню». Сидір Кізін також запевнив колектив заводу у тому, що підприємство не буде закрито чи приватизовано.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ