Чернігівська область: тривають роботи з ліквідації наслідків негоди

Чернігівська область: тривають роботи з ліквідації наслідків негоди

20.05.14 08:06 0 616
Внаслідок сильного шквального вітру та злив, які пройшли територією Чернігівської області 17-18 травня, було порушено електропостачання 74 населених пунктів у 7-ми районах області (Бобровицький, Городнянський, Менський, Ніжинський, Носівський, Ріпкинський та Чернігівський) та електрозв'язок у 96 населених пунктах.

Крім того, в Чернігівському, Городнянському та Менському районах частково пошкоджено покрівлі близько 135 житлових будинків і 19-ти будівель підприємств, організацій і установ. Серед них амбулаторія, школа, два ангари ВАТ "Чернігівеліткартопля" та склад ВАТ "Левона - С" у селищі Седнів, фельдшерсько-акушерський пункт в с. Черниш Чернігівського району, адмкорпус лікарні загальної практики сімейної медицини, дитсадок, школа, будинок школяра в селищі Березна, будинок культури та школа у с. Бігач Менського району.

Остаточні масштаби наслідків негоди уточнюються.

Ситуація одразу була взята на контроль обласною держадміністрацією та Управлінням ДСНС у Чернігівській області.

Аварійними бригадами ПАТ "Чернігівобленерго", ПАТ "Укртелеком", ДП «Облавтодор», працівниками органів місцевого самоврядування та місцевими жителями проводяться роботи щодо відновлення електропостачання, електрозв'язку та життєзабезпечення населених пунктів.

Станом на 06 ранку 19 травня без електропостачання залишається 19 населених пунктів у Городнянському, Ніжинському, Носівському, Бобровицькому та Чернігівському районах, без з’язку - 89 населених пунктів.

Оперативно-рятувальні підрозділи в цілодобовому режимі виїздили та працювали на місці подій. Так рятувальники залучалися до розчищення завалів дерев, у населених пунктах і на автошляхах у с. Черниш Чернігівського району, с. Бігач Менського району та м. Щорс. Займалися завантаженням та розвантаженням шиферу, що доставлявся до місць ліквідації негоди. Загиблих і травмованих внаслідок негоди немає.

Крім того, Чернігівські міські підрозділи оперативно-рятувальної служби сім раз виїздили на відкачку води з підвалів багатоквартирних житлових будинків та магазинів, очищення дренажних і відвідних каналів зливової каналізації. Також визволено з водяного полону 3 автомобіля, у яких перебували 4 дорослих та 3 дитини.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Двоє росіян вже отримали ...
Наступна новина: На етно-гастрономічному ...

КОМЕНТАРІ