Усі охочі могли скуштувати страви, приготовані в межах «ресторанного дня» - куліш, печене на відкритому вогні порося, шашлики, азійську локшину, бутерброди, тістечка, булки, каву та чай на будь-який смак. Окремо можна було придбати напої та продукцію, зроблені з медопродуктів.
Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості презентувала група слухачів, які навчаються за професією «коваль ручного кування». Зовсім нещодавно хлопці побували на фестивалі «Свято ковалів» (м.Івано-Франківськ), тому у форматі ковальського шоу працюють вже професійно. На очах в гостей фестивалю ковалі виготовляли дрібні вироби, які тут же можна було й придбати. Дуже вдалими виявилися й майстер-класи від учнів майстра виробничого навчання Гощанського відділення РЦПТО ДСЗ Сергія Торулі. Не лише діти, але й дорослі із захватом працювали ковальським молотом. А ще відвідувачі охоче тестували виконані ковалями сокири, якими можна легко перерубати цвях. Найбільшою популярністю як у гостей заходу, так і представників преси користувався Віктор Рибачок, який приїхав на навчання з Хмельницького – харизматичний високопрофесійний коваль, до того ж історик за освітою. Віктор не лише демонструє різні ковальські прийоми, але й може фахово розповідати історію виникнення різних технік, видів зброї, обладунків, знарядь. Сподіваємося, у майбутньому він зробить успішну кар’єру коваля–популяризатора, як інший випускник Сергія Торулі - Дмитро Кубка.
У дійстві також брали участь двоє випускників РЦПТО ДСЗ – Віктор Балдич і Дмитро Паламарчук, які приготували на продаж велику кількість сувенірів і залишилися задоволеними рівнем продажів. Отже, дебютний виступ слухачів РЦПТО ДСЗ на «Музейних гостинах» пройшов надзвичайно успішно. Нині, проаналізувавши результати, оцінивши навчальний ефект, у наступних заходах Краєзнавчого музею планується брати участь набагато більшою командою від РЦПТО ДСЗ, у якій будуть представлені слухачі за різними професіями.
Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: На етно-гастрономічному ...
Наступна новина: Проект змін до Конституції ...