Олексій Кайда звернувся до керівництва МОЗ України та Держінвестпроекту щодо взяття під контроль питання реконструкції обласного перинатального центру

Олексій Кайда звернувся до керівництва МОЗ України та Держінвестпроекту щодо взяття під контроль питання реконструкції обласного перинатального центру

20.05.14 12:11 0 677
19 травня 2014 року народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Кайда скерував депутатське звернення голові Державного агентства з інвестицій та управління національними проєктами України Сергію Євтушенку щодо ситуації зі зловживанням б'юджетними коштами під час реконструкції Тернопільського обласного перинатального центру "Мати і дитина".

За словами свободівця, ще у січні цього року Кабінет Міністрів України надав відповідні доручення МОЗ України та Держінвестпроекту щодо вирішення питання реконструкції будівель перинатального центру, а також щоквартального звіту про стан готовності медичного закладу. Олексій Кайда також повідомив, що під час зустрічі з міністром охорони здоров'я Олегом Мусієм особисто передав йому інформацію щодо стану реконструкції об'єкта та звернувся з проханням взяти під особистий контроль це питання.

Як зазначив парламентар, у 2012 році за неконкурентною процедурою закупівлі в одного учасника підрядником для виконання будівельних робіт обрали товариство "Техно-Буд". "У облдержадміністрації тоді пояснювали застосування цієї процедури у зв'язку з "великим обсягом робіт та коротким терміном для їх реалізації". Та попри те, що відкриття центру мало відбутися ще в грудні 2012 року, тернопільці ледь не щодня чули відмовки ОДА щодо кінцевих термінів здачі об'єкта", – підкреслив свободівець.

Олексій Кайда наголосив, що під час проведення перевірки за його депутатським зверненням було виявлено зловживань на загальну суму 215 тис. грн. "Висновками будівельно-технічної та судово-технічної експертиз зазначені фінансові порушення підтверджено. За цим фактом прокуратурою області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно службових осіб будівельного підприємства та управління капітального будівництва Тернопільської ОДА. Станом на зараз триває судовий розгляд", – повідомив народний депутат.

Олексій Кайда зазначив, що і надалі слідкуватиме за розглядом справи по зловживанню б'юджетними коштами для того, аби було ухвалено об'єктивне та неупереджене рішення.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: 20 травня ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ