На Хмельниччині напередодні літньої оздоровчої кампанії – 2014

На Хмельниччині напередодні літньої оздоровчої кампанії – 2014

21.05.14 13:59 0 653
Літо невпинно наближається, а отже, питання організації дитячого дозвілля набирає особливої ваги. Коли ж це дозвілля сприяє покращенню фізичного і психічного здоров’я дітей та підлітків, то такий процес є найкориснішим. З цього приводу Міністр соціальної політики Людмила Денісова провела відео-селекторну нараду з питань підготовки та проведення оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2014 року. Делегацію від Хмельницької області очолила заступник голови – керівник апарату обласної адміністрації Леся Стебло.

За словами Міністра, у нашій державі налічується 4 млн. 102,5 тис дітей шкільного віку, з яких 218 тис. проживають в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі. Цього року планується охопити лікуванням та оздоровленням 2 млн. 636 тис. дітей, що становить 68% від їх загальної кількості. Враховуючи те, що 122 лікувально-оздоровчі заклади знаходяться на Кримському півострові, який зараз є окупованою територією, можливості держави щодо оздоровлення є частково обмеженими.

У 2014 році 55% дітей пільгових категорій зможуть отримати путівки на оздоровлення та відпочинок, а діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та з багатодітних сімей будуть забезпечені ними на 100%. Людмила Денісова звернула увагу на те, що загальна сума коштів, спрямованих на відпочинок та оздоровлення, враховуючи бюджети всіх рівнів та позабюджетні надходження, становить 1 млрд. 851 млн. грн.

Аналізуючи ситуацію на Хмельниччині, заступник голови – керівник апарату обласної адміністрації Леся Стебло, зауважила, що у поточному році в області планується забезпечити оздоровленням та відпочинком більше 98 тисяч дітей, що становить 77,6 % від загальної кількості дітей шкільного віку. Також посадовець наголосила: «У поточному оздоровчому періоді в області заплановано функціонування 12 позаміських дитячих оздоровчих закладів та планується оздоровлення на базі 5 дитячих обласних спеціалізованих санаторіїв. Також роботу розпочнуть 700 таборів з денним перебуванням, 5 таборів праці і відпочинку, 9 наметових містечок». Загалом на проведення оздоровчої кампанії в Хмельницькій області у 2014 році передбачено кошти в сумі понад 36 млн. гривень.

Окремо Леся Василівна акцентувала увагу на тому, що хоча пришкільні денні табори іноді піддаються об’єктивній критиці, проте вони здійснюють важливу соціальну функцію. «Вони виступають своєрідною формою зайнятості дітей у літній період, що вкрай важливо у такий неспокійний час».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: не загравати з ...
Наступна новина: На Тернопіллі Василь ...

КОМЕНТАРІ