Греко-католицькі священики присутні у Криму, – Глава УГКЦ

Греко-католицькі священики присутні у Криму, – Глава УГКЦ

21.05.14 10:09 0 630
Греко-католицькі священики перебувають у Криму попри те, що правовий статус парафій УГКЦ там усе ще невизначений.

Про це повідомив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) в інтерв’ю виданню «The Catholic World Report», інформує департамент інформації УГКЦ

Під час розмови обговорили питання анексії Криму, де зареєстровано п’ять парафій УГКЦ.

Верховний Архиєпископ УГКЦ наголосив, що на перших етапах російської анексії греко-католицькі священики просто намагалися бути зі своїм народом. Також багато священиків перебували в українських військових частинах Криму.

«Можливо, «нова» влада помітила діяльність наших священиків не так через їхню душпастирську опіку парафій, а, радше, через зв’язки з військовими частинами в Криму», − висловив припущення Блаженніший Святослав.

За словами глави церкви, згодом з’явилася нова атака російської пропаганди проти УГКЦ, мовляв, греко-католики – це «радикальні націоналісти».

«Зараз ситуація, як і раніше, невизначена. Наші священики перебувають у Криму, але правовий «статус» наших парафій усе ще невідомий. Подекуди ми поділяємо церковні будівлі з римо-католиками, за що я їм дуже вдячний… Наша мета в цій ситуації − бути з нашим народом і запропонувати їм адекватну душпастирську опіку. Очікуємо, що ті, хто зараз називає себе владою Криму, будуть поважати права людини, особливо право на свободу віросповідання», − додав він.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі охорона ...
Наступна новина: Спад промисловості в ...

КОМЕНТАРІ