Львівський університет ветмедицини отримав потужну пересувну лабораторію

Львівський університет ветмедицини отримав потужну пересувну лабораторію

21.05.14 11:56 0 654
У рамках гранту «Ветеринарна школа передової діагностичної техніки зі спеціалізованими лабораторіями» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького розпочався монтаж найсучаснішого кабінету ультразвукової діагностики та потужних мікроскопів.

Про це повідомляє прес-служба університету.

Всього науковці університету ветмедицини отримали 11 сучасних потужних мікроскопів німецької фірми Leica. Серед них й унікальний прилад з системою цифрової реєстрації запису. Телевідеокамера до цього мікроскопа коштує 80 тисяч гривень.

Отримане обладнання дасть змогу студентам на практиці знайомитись з передовими технологіями та оволодіти найсучаснішими методами практичної діагностики. Натомість аспіранти, доценти та професори зможуть проводити наукові дослідження на найвищому європейському рівні, а фотофіксація проведених дослідів та експериментів сприятиме якісному покращенню наукових публікацій.

Отримані мікроскопи передані кафедрам нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії, мікробіології, паразитології, акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин.

Університет отримав також пересувну ветеринарну лабораторію, яку створено на базі автомобіля «Рено». А отриманий кабінет ультразвукової діагностики є унікальним. За своїми медико-технічними параметрами кращого в Україні на принаймні у вищих навчальних закладах, немає.

Зазначений грант реалізовується Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького та колегами з Люблінського природничого університету (Польща).

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Марія Чашка привітала з ...

КОМЕНТАРІ