На фестивалі у Каннах стрічки про Майдан розчулили глядачів до сліз

На фестивалі у Каннах стрічки про Майдан розчулили глядачів до сліз

21.05.14 12:39 0 597
В рамках Українського павільйону на Каннському фестивалі відбувся показ п’яти документальних кінострічок про Майдан. Європейці, в основному французи, під час перегляду не приховували сліз і на знак солідарності з Україною малювали на обличчях синьо-жовті прапори, фотографувалися з шинами, пов’язували євромайданівські стрічки.

Зокрема, на фестивалі показали стрічки «Небесна сотня», «Кіно цивільних протестів», «Чорна книга Майдану», «Київ. Війна на Інститутській», «Жінки Майдану».

Зазначимо, 67-bй Каннський кінофестиваль проходить з 14 по 25 травня. Україна представлена на престижному кінофорумі першою повнометражною стрічкою «Плем’я» Мирослава Слабошпицького, яка побореться за приз «Золота камера». Ще три українські короткометражки і два фільми, створені в копродукції, представлено в секції Short Film Corner.

На українському павільйоні, який в цьому році відкрився всьоме, сучасне українське кіно представлене готовими проектами і роботами, які знаходяться на різних стадіях виробництва. Більшість фільмів цього разу присвячено нещодавнім протестам в Україні, пише ZN.UA.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 1 червня - відкриття ...

КОМЕНТАРІ