Три проекти молодіжних організацій Львівщини претендують на підтримку Мінмолодьспорту

Три проекти молодіжних організацій Львівщини претендують на підтримку Мінмолодьспорту

21.05.14 10:26 0 1022
На розгляд Міністерства молоді та спорту України від Львівської області подано три проекти, які реалізовуватимуться на території області у 2014 році, а саме: фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань – 2014», проект «Транскордонна українсько-польська молодіжна волонтерська програма «Форти – слідами пам’яті» та молодіжний фестиваль «Зашків – Земля героїв». Ці проекти мають всеукраїнський і міжнародний статус.

Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

Як зазначається, фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань», починаючи з 2006 року, щорічно відбувається біля підніжжя пам’ятки археології ІХ-ХVІ століття – скель міста-фортеці Тустань, що на території державного історико-культурного заповідника «Тустань» поблизу села Урич Сколівського району. Цей фестиваль є унікальною подією для України, адже він дає можливість учасникам відчути як середньовічний дух військової звитяги під час бугуртів, змагань реконструкторів, денного та нічного штурмів фортеці, так і мистецьке натхнення на майстер-класах із танців, з гри на музичних інструментах (трембіта, дримба, ріг) та з ремесел (гончарство, ткацтво, ковальство).

Проект «Транскордонна українсько-польська молодіжна волонтерська програма «Форти – слідами пам’яті» покликаний посилити міжнародну туристичну привабливість військових фортів і військових кладовищ Першої світової війни та зміцнити культурні й історичні взаємозв’язки між мешканцями прикордонних регіонів Польщі та України шляхом реалізації транскордонної українсько-польської молодіжної волонтерської програми. Зокрема, для Львівщини актуальним вважається комплекс оборонних споруд ХIX – XX століття поблизу с. Поповичі Мостиського району. Проект сприяє соціально-економічному розвитку прикордонних територій Мостиського району Львівської області через промоцію інфраструктури «Фортеці Перемишль» шляхом впорядкування та відновлення військових фортів для підвищення туристичної привабливості цих об’єктів. Проект у 2014 році фінансово підтримала відповідна комісія Євросоюзу в сумі до 30 тисяч євро.

Молодіжний фестиваль «Зашків – Земля героїв» удев’яте проходитиме на батьківщині Євгена Коновальця, поблизу села Зашків Жовківського району. На території проведення фестивалю суворо заборонено вживати алкогольні напої та наркотичні речовини, а також палити. У різні роки свято збирало від шести до десяти тисяч молоді із Львівщини, інших областей України та з-за кордону.

Зараз Міністерство молоді та спорту України завершило прийом конкурсних пропозицій для визначення проектів, розроблених всеукраїнськими молодіжними та дитячими громадськими організаціями, на реалізацію яких у 2014 році буде надано фінансову підтримку. Загалом громадські організації подали до Міністерства молоді та спорту України 74 проекти.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ