Цього літа на Волині планується охопити відпочинком та оздоровленням понад 67 тисяч школярів

Цього літа на Волині планується охопити відпочинком та оздоровленням понад 67 тисяч школярів

21.05.14 15:58 0 1191
Під головуванням Міністра соціальної політики Людмили Денісової відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей. Заступник голови облдержадміністрації Роман Карпюк доповів, що в області цього року працюватимуть 10 із 12 позаміських таборів, у яких планується охопити оздоровленням та відпочинком понад 5 тисяч дітей. Решта закладів відпочинку закриються на реконструкцію. На у позаміських таборах завершуються поточні ремонтні роботи. Окрім позаміських закладів оздоровлення та відпочинку передбачається відкрити 603 табори відпочинку (із них: 579 – з денним перебуванням, 23 – праці та відпочинку, 1 – наметове містечко), де активним дозвіллям буде охоплено понад 47 тис. дітей.

На організацію оздоровлення та відпочинку дітей із міських та районних бюджетів планується використати майже 10 млн грн, з обласного – понад 17 млн грн. Також буде залучено 8,5 млн грн із Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та майже один млн грн додаткових спонсорських коштів.

Роман Карпюк також зазначив, що прогнозні показники, із врахуванням ситуації в країні та фінансових видатків, виділених у місцевих бюджетах територій, переглянуті. Планується, що у 2014 році послуги з оздоровлення та відпочинку отримають понад 67 тис. школярів, що складає 56% від загальної їх кількості.

Він також запевнив, що традиційно у першочерговому порядку оздоровлюватимуться діти пільгових категорій: 100% - дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 65% - дітей-інвалідів, 53% – дітей із числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 68% – дітей із багатодітних сімей та 76% дітей із малозабезпечених родин.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 21-23.05 – у місті Житомир ...
Наступна новина: Інформація щодо ситуації, ...

КОМЕНТАРІ