У Луцьку відбудуться заходи з нагоди 153-ї річниці перезахоронення праху Т.Г. Шевченка

У Луцьку відбудуться заходи з нагоди 153-ї річниці перезахоронення праху Т.Г. Шевченка

21.05.14 11:19 0 675
З метою належного вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка та з нагоди 153-ї річниці перезахоронення його праху на Чернечій горі поблизу міста Канева у нашому місті відбудуться урочистості біля пам'ятників Т.Г. Шевченку на проспекті Волі та у мікрорайоні Вересневе, а також чимало тематичних заходів. Відповідне розпорядження підписав Луцький міський голова Микола Романюк.

Зокрема, напередодні, 21 травня, о 15:00 у Волинському академічному обласному театрі ляльок відбудеться презентація збірника «Волинський Кобзарик» та відкриття виставки дитячих художніх творів.

22 травня о 12:00 за участю керівництва міста та області, представників громадських організацій, політичних партій, учнівської та студентської молоді відбудеться покладання квітів та панахида на площі перед головним корпусом Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, у цей же час покладатимуть квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченку в мікрорайоні Вересневе.

Під час Хресного ходу від Свято-Троїцького собору до пам'ятника Т.Г. Шевченку з 12:00 до 12:30 буде призупинено рух транспорту на проспекті Волі.

Також цього дня о 13:00 в Палаці культури міста Луцька відбуватиметься мистецьке дійство «Нас єднають думи Кобзаря», у бібліотечних установах міста, загальноосвітніх навчальних закладах організовуватимуть тематичні уроки, виставки та перегляди літератури.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У «Тюрмі на Лонцького» ...

КОМЕНТАРІ