У Волинській області прокуратура Старовижівщини усуває порушення законодавства в діяльності сільських рад

У Волинській області прокуратура Старовижівщини усуває порушення законодавства в діяльності сільських рад

21.05.14 14:55 0 652
Прокуратурою Старовижівського району проведено перевірки дотримання вимог Земельного Кодексу України, Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про місцеве самоврядування в Україні» в діяльності сільських рад району.

Встановлено, що Секунською, Нововижівською та Солов`ївською сільськими радами не виготовлено жодних правовстановлюючих документів на земельні ділянки, які використовуються на їхній території під сміттєзвалища.

Неналежне виконання посадових обов’язків землевпорядниками сільських рад призвело також до порушень вимог Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища", згідно з якими розміщення відходів дозволяється лише за наявності спеціального дозволу на визначених місцевими радами територіях у межах установлених лімітів з додержанням санітарних і екологічних норм, способом, що забезпечує можливість їх подальшого використання як вторинної сировини і безпеку для навколишнього природного середовища та здоров'я людей.

На усунення виявлених порушень прокуратурою району було внесено подання головам сільських рад, за результатами розгляду яких трьох їх посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Порушення законодавства, виявлені перевіркою, усунуті.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ