Волинь: не загравати з "донецькою мафією", а звільнити від неї Донбас!

Волинь: не загравати з "донецькою мафією", а звільнити від неї Донбас!

21.05.14 13:52 0 691
Події, що розгортаються зараз на Донбасі, були б неможливі без підтримки місцевих кримінально-олігархічних кланів, членів Партії регіонів і КПУ, а також як мінімум лояльного особистого ставлення до проросійських терористів із боку Ріната Ахметова та інших некоронованих феодалів Донецької та Луганської областей.

16 травня Генпрокуратура України визнала самопроголошені Донецьку народну республіку (ДНР) та Луганську народну республіку (ЛНР) терористичними організаціями. Того ж дня представники Ріната Ахметова підписали з так званою ДНР меморандум про порядок і безпеку.

Цей документ є нічим іншим, як угодою з терористами, яка фактично легітимізує їхню діяльність на українській землі. У меморандумі висувається вимога до київської влади – забрати військові блокпості з доріг. Також стверджується, що порядок забезпечуватиме місцева міліція разом із народною дружиною. Саме та міліція, яка раніше підтримувала сепаратистів і здала їм звільнене патріотами Маріуполя приміщення міської ради.

Цікаво, де був Рінат Ахметов раніше? А він, схоже, мовчки спостерігав за тим, як розгортається хвиля насильства в місті. Його не обходили факти бандитизму, мародерства, захоплень озброєними людьми будівель. Але як тільки у Маріуполь увійшли загони непідконтрольного йому батальйону "Донбас", Ахметов раптом дуже захвилювався безпекою в місті.

Цинізму донбаських князьків та прихвоснів Росії немає меж. Пособники сепаратистів, які мали б уже перебувати за ґратами, репетують: "Україна має почути Донбас". Під цим Донбасом вони розуміють не шахтарів, лікарів, вчителів, пенсіонерів, підприємців, студентів, а себе. Може вже настав час послухати Україну? Ми вже слухали донбаський олігархат і криміналітет багато років. Це він привів до влади кривавого вбивцю і національного зрадника Януковича. Це донбаські правителі залякали і зазомбували місцеве населення. Це вони сприяли сепаратизму і всіляко підігрували Росії, перетворивши регіон у власну резервацію. Це вони нищили українську ідентичність на Сході. Потрібно твердо заявити: досить йти на поводу в тих, хто руйнує Україну і майбутнє жителів Сходу!

Фактично Рінат Ахметов мовчки спостерігав, як міліція в містах Донбасу шикувалася перед проросійськими бандитами, зривала українські прапори, здавала органи влади, управління МВС, прокуратуру. Як натовп озвірілих "рашисто"-фашистів розганяв і бив проукраїнських мітингувальників. Як владу захоплювали "народні мери" та "народні губернатори". Мовчав Ахметов і тоді, коли його регіон огорнув морок убивств, катувань, переслідувань, грабежів, які здійснювали сепаратисті. Загони російських диверсантів і бандитів-"гопників" Ахметов чомусь зовсім не вважав загрозою для себе. Стан терору й страху його цілком влаштовував. То, можливо, така позиція Ахметова пояснюється тим, що він діє в одній команді з терористами і сепаратистами? Недарма ж один із лідерів терористів Павло Губарьов заявляв, що дві третини сепаратистських банд фінансуються Ахметовим…

Як заступник голови ВО "Свобода", за дорученням Олега Тягнибока, 3 грудня 2011 року я зустрічався у Донецьку з голодуючими "чорнобильцями", які вимагали від олігархів почути їхні вимоги. Ряд місцевих рад Західної України, у т. ч. Волинська обласна та Луцька міська, прийняли тоді звернення на підтримку протестуючих донеччан. Їх не почули лише в їхньому ж Донецьку. Інваліди-"чорнобильці" тоді ставали на коліна у приміщенні Донецької обласної ради з єдиною вимогою: щоб їх пустили на сесію облради і дали можливість висловитися. Проте донецькі депутати залишились глухими до їхніх прохань. А тепер ці моральні виродки, які роками грабували Донбас і всю Україну, ще й висувають вимоги до центральної української влади?! Де в той час був Рінат Ахметов, який зараз нахабно волає: "Почуйте Донбас!"?

Свідченням того, що Партія регіонів та її донецька мафія діють заодно з терористами, є склад так званого кабінету міністрів самопроголошеної ДНР. До нього, зокрема, ввійшли люди, які напряму причетні до місцевих олігархічних кланів. Так, департамент зі зв'язків із громадськістю очолила Олена Блоха, яка є помічником секретаря Донецької міськради Сергія Богачова. Саме Богачов першим став залякувати мешканців Донеччини, нібито їх їдуть захоплювати бандерівці. "Міністерство палива та енергетики" очолив Олексій Грановський – керівник апарату міської організації Партії регіонів, який координував "тітушків" під час Майдану в Донецьку, а також возив їх у Маріїнський парк до Києва…

Не меншу роль в антиукраїнському шабаші відіграють комуністі. Так, акцією із захоплення Маріупольської міськради озброєними сепаратистами керував головний комуніст міста Віталій Дейнес. На Луганщині комуніст Юрій Хохлов, депутат облради від КПУ, блокував військові частини, брав участь у сепаратистських мітингах. Інший комуніст – Микола Хвильовий – у Слов'янську будував барикади та стріляв в українських силовиків.

А про яку децентралізацію влади веде мову Рінат Ахметов, який разом із Партією регіонів понад 15 років самодержавно править на Донбасі? Може, нарешті настав час очистити Донецьку та Луганську області від таких мафіозних елементів, як Ахметов, що безперешкодно збагачувалися за рахунок місцевих мешканців і перетворили регіон у свою резервацію? Більше того, хотіли перетворити в таку ж резервацію та нав'язати "донецькі" порядки всій Україні.

Українська Революція гідності зруйнувала ці підступні плани. Тому, виконуючи вимоги Майдану, теперішній владі потрібно не весті торги з "донецькою мафією", що шантажує Україну і грає в одній команді з російськими терористами, а звільнити від неї Донбас!

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 21.05 – у місті Житомир ...
Наступна новина: На Хмельниччині напередодні ...

КОМЕНТАРІ