В Івано-Франківській області рятувальники провели заняття в школі підвищення оперативної майстерності

В Івано-Франківській області рятувальники провели заняття в школі підвищення оперативної майстерності

21.05.14 08:22 0 705
Локалізація та ліквідація будь-якої пожежі – справа надзвичайно складна. Вона потребує від особового складу пожежно-рятувальних підрозділів високої майстерності, уміння працювати в умовах психологічних і фізичних навантажень, коли відлік іде на секунди, а навіть крихітна помилка може коштувати людського життя. Такі уміння і навики досягаються шляхом невпинних тренувань, щоб дії кожного із рятувальників були доведені до автоматизму, а чергова варта діяла, як єдиний злагоджений механізм. Для цього існує школа підвищення оперативної майстерності, де бійці оперативних підрозділів вчаться працювати в умовах, наближених до реальних.

Днями такі заняття пройшли на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області. Свою професійну майстерність вдосконалювали начальники чергових варт пожежно-рятувальних підрозділів Івано-Франківщини.

Програма заходів складалася з двох частин: теоретичної та практичної. Спочатку рятувальникам пригадали будову апарата захисту органів дихання та зору, його застосування під час роботи в непридатному для дихання середовищі, а також призначення та завдання ланок газодимозахисної служби і обов’язки кожного пожежного.

Наступним етапом занять була практична підготовка. Рятувальники здійснили забір води до автоцистерни. Окрім цього, вони вдосконалювали свої професійні вміння та навички щодо гасіння пожеж та рятування людей у задимленому середовищі. Заняття проходили на базі газодимозахисної служби. Спочатку провели оперативну перевірку апаратів на стиснутому повітрі та відповідні вправи з фізичного навантаження в теплокамері, а тоді у складі ланки газодимозахисної служби евакуйовували умовного потерпілого із задимленого приміщення. Кожну вправу намагалися виконувати якнайкраще, адже це допоможе їм правильно діяти за реальних умов.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 70% українців ...
Наступна новина: На Тернопіллі феєричним ...

КОМЕНТАРІ