Івано-Франківщина: запитували?! Відповідаємо…

Івано-Франківщина: запитували?! Відповідаємо…

21.05.14 08:03 0 956
На нашу електронну адресу надійшли запитання від водіїв, які звернулися за роз’ясненням.

Якщо загубив посвідчення водія чи обов’язково здавати іспит? Які документи потрібні для виготовлення дубліката, скільки це коштує?

Відповідно до постанови КМ України № 340/1993 року зі змінами та доповненнями, у разі втрати бланку посвідчення водія повторний іспит не здають. Потрібно звернутися із письмовою заявою у ВРЕР при УДАІ УМВС в області, мати дві фотокартки, медичну довідку (обов’язково!) і паспорт. Екзаменаційну картку надавати не обов’язково. Також потрібно надати квитанцію про оплату за бланкову продукцію на суму 29 гривень 40 копійок. Спочатку Вам видадуть тимчасовий талон на термін до 5 днів, потім постійний. На разі нові бланки посвідчень водіїв відсутні, а вартість нових буде відома при їх отриманні.

Потрібна інформація про наявність непогашених штрафів за порушення ПДР власником легкового авто, де її можна отримати?

За такою інформацією Ви можете звернутися у територіальний підрозділ Державтоінспекції до інспектора з адміністративної практики. Вам потрібно назвати рік народження, ПІБ особи, яку перевіряєте. Бажано мати при собі посвідчення особи.

Що робити водію, який загубив копію протоколу та постанови про порушення ПДР, як отримати копію знову?

Щоб сплати в банку штраф за порушення ПДР (термін до 15 днів) потрібно правильно вказати номер протоколу, статтю КУпАП, за якою накладено стягнення, тощо. Тому Вам обов’язково потрібно звернутися у територіальний підрозділ ВДАІ до інспектора з адміністративної практики, який видасть Вам копію адміністративних матеріалів повторно.

У випадку порушення ПДР – виявлення та фіксації його працівником ДАІ, які документи оформляє інспектор і які документи він віддає водію (порушнику) на місці? У разі накладення штрафу, яким чином водій має отримати постанову про накладення штрафу (поштою, тощо)?

Відповідно до наказу МВС України №77/2009 «Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції матеріалів про адміністративні порушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», у разі виявлення порушень ПДР інспектор зобов’язаний задокументувати їх оформленням адміністративного протоколу та винесенням постанови, якщо санкцією статті передбачено прийняття рішення органом Державтоінспекції, при цьому на місці повинен вручити копію обох документів водію, який притягається до адмінвідповідальності. У разі відмови – копії матеріалів направляють поштою по місцю проживання у 3-ох денний термін.

Дякуємо за запитання.

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Прокуратура Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ