У Львівській області у Бродах попрощались з п’ятьма льотчиками, які загинули у Слов’янську

У Львівській області у Бродах попрощались з п’ятьма льотчиками, які загинули у Слов’янську

21.05.14 15:32 0 771
Церемонія прощання з п’ятьма льотчиками 16-тої бригади армійської авіації відбулась у військовій частині 2595, що у Бродах. Військові загинули під час антитерористичної операції у Слов’янську Донецької області.

Зранку тіла льотчиків доставили на аеродром в с.Конюшків Бродівського району. Опісля траурна процесія вирушила до Бродів й урочисто проїхала містом. Вздовж маршруту автоколони вишикувались місцеві мешканці, які тримали у руках жовто-блакитні прапори з жалобними стрічками, а також квіти.

«З цього плацу ми не один раз проводжали наших льотчиків у далекі краї з миротворчою місією. Але навіть за 10 років війни в Афганістані ми не отримували стільки цинкових гробів, скільки маємо за один день у Слов’янську. Я дякую батькам наших льотчиків, що вони виховали своїх синів справжніми патріотами. Хочу, аби діти загиблих знали, що їхні батьки – герої України», – сказала голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех.

Загиблі льотчики виконували миротворчі місії на різних континентах, «пройшли по три війни». Про це розповів командир 16-ої бригади полковник Ігор Яременко.

«На Донеччині вони загинули не від сепаратистів, а від бандитів, які приїхали сюди заробити грошей і яким байдуже, чи це буде Донецька республіка, чи це буде Україна», – додав Ігор Яременко.

Льотчики загинули в бою 2 травня.

Двох із п’яти загиблих льотчиків (Олександра Сабаду та Миколу Топчія) із Бродів гелікоптером доставили у Кіровоградську та Харківську області, де їх поховають. Руслана Плоходька, Сергія Руденка та Ігоря Грішина поховають на Бродівщині. Похорон відбудеться завтра, 21 травня, об 11 годині.

21 травня на Львівщині, згідно із розпорядженням голови Львівської ОДА Ірини Сех (№ 170/0/5-14), оголошено Днем жалоби.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: у шести ...
Наступна новина: Голова Тернопільської ОДА ...

КОМЕНТАРІ