Інформація щодо ситуації, яка склалася на території Львівської області внаслідок ускладнення погодних умов (станом на 07:00 20 травня 2014 року)

Інформація щодо ситуації, яка склалася на території Львівської області внаслідок ускладнення погодних умов (станом на 07:00 20 травня 2014 року)

21.05.14 16:06 0 801
Сильні дощі, що випали 14 - 16 травня на території області (28-42мм, що становить 40-58% місячної норми), в Карпатах і Передкарпатті дуже сильні дощі (106-145 мм, що становить 110-193% місячної норми), з поривами вітру до 19 м/сек призвели до розвитку високого дощового паводку на ріках басейну Дністра з підйомом рівнів води на 1,0-2,6 м, місцями до 4,4-5,1 м (р.Дністер-м.Самбір, р.Бистриця-с. Озимина, р. Тисмениця - м. Дрогобич) над передпаводковими, формування значного місцевого та схилового стоку і сходження селів, унаслідок чого постраждали 105 населених пунктів на території 10 районів і 3-х міст обласного значення.

Упродовж 18 травня основні зусилля були зосереджені на:

- укріпленні дамби на р. Дністер поблизу с. Сусолів Самбірського району та с. Мости і с. Монастирець Городоцького району;

- відновленні електропостачання та газопостачання;

- відновленні пошкодженої залізничної колії на маршруті сполучення м. Самбір - м. Дрогобич. О 13.30 18 травня рух відновлено;

- забезпеченні проїзду транспорту до всіх населених пунктів області;

- наданні органам місцевого самоврядування та населенню допомоги з відкачки води з підвалів, криниць та розрізки повалених дерев;

- наданні допомоги соціально вразливим особам;

- контролі за станом питної води з джерел централізованого водопостачання та криниць;

- проведенні медичних консультацій мешканців постраждалих населених пунктів;

- профілактиці захворювань домашніх тварин і худоби;

- організації спостереження за розвитком ситуації та негайним реагуванням на загрози;

- обстеженні постраждалих об’єктів та оцінці завданих збитків.

Станом на у Старосамбірському районі залишаються без газопостачання 9 населених пунктів та знеструмленими 1 населений пункт частково. Фахівцями ветеринарної служби проводиться подвірний обхід домогосподарств, де утримуються домашні тварини та велика рогата худоба. Фахівцями держсанепідслужби проводиться дезінфекція криниць та здійснюється контроль якості питної води на водозаборах.

Роботи з відновлення об’єктів територіальної інфраструктури проводяться силами підприємств - власників, а об’єктів комунальної та соціальної сфери - за рахунок поточних запасів матеріально-технічних ресурсів балансоутримувачів та резервних фондів місцевих бюджетів.

Для проведення невідкладних робіт з відновлення життєзабезпечення населення (відкачки води з підвалів, криниць та розрізки повалених дерев тощо) залучено сили територіальних підрозділів Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Протягом 15-19 травня силами підрозділів ДСНС України проведена наступна робота:

- врятовано - 772 особи з них 119 дітей;

- відкачано води - з 20 житлових будинків, 160 підвалів, 367 присадибних ділянок, 4 криниць;

- здійснено порізку 26 повалених дерев;

- здійснено буксирування 3 автомобілів;

- укріплено 2416 погонних метрів дамб;

- укладено 8587 мішків з піском:

- розчищено 1 підмостовий отвір;

- вивезено 25 куб.м сміття;

- завезено 18 куб.м піску.

До робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха 19 травня залучалось 630 осіб та 137 одиниць техніки, 3 човни та 6 одиниць насосного обладнання. Від підрозділів ГУ ДСНС України у Львівській області залучено 213 рятувальників, 21 одиниць техніки та 6 одиниць насосного обладнання.

На всіх річках басейну р. Дністер спостерігається спад рівнів води.

Ситуація контрольована.

Зранку 20 травня невідкладні роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха продовжені.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цього літа на Волині ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ