У 2014 році на Житомирщині працюватиме 20 лікувально-оздоровчих закладів для дітей

У 2014 році на Житомирщині працюватиме 20 лікувально-оздоровчих закладів для дітей

21.05.14 11:04 0 630
20 травня відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань організації та оздоровлення дітей під головуванням Міністра соціальної політики України Людмили Денісової. За словами Міністра, у нашій державі налічується 4 млн. 102,5 тис дітей шкільного віку, з яких 218 тис. проживають в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі. Цього року планується охопити лікуванням та оздоровленням 2 млн. 636 тис. дітей, що становить 68% від їх загальної кількості. Враховуючи те, що 122 лікувально-оздоровчі заклади знаходяться на Кримському півострові, який зараз є окупованою територією, можливості держави щодо оздоровлення є частково обмеженими.

У 2014 році 55% дітей пільгових категорій зможуть отримати путівки на оздоровлення та відпочинок, а діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та з багатодітних сімей будуть забезпечені ними на 100%. Людмила Денісова звернула увагу на те, що загальна сума коштів, спрямованих на відпочинок та оздоровлення, враховуючи бюджети всіх рівнів та позабюджетні надходження, становить 1 млрд. 851 млн. грн.

Директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна зазначила про те, що минулого року на Житомирщину було спрямовано 22 тис. 700 путівок для жителів регіону, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, з яких через об’єктивні обставини не використаними залишилося лише дві (люди самі від них відмовилися). Галина Віталіївна наголосила на необхідності внесення змін до чинного законодавства, згідно з нормами якого у 2013 році постраждалі ІІІ та ІV категорій були змушені сплачувати за путівки 30 – 50% від їхньої вартості. Окрім цього, не менш актуальним залишається вирішення питання щодо оздоровлення ліквідаторів І категорії у санаторії «Дениші». За словами Галини Віталіївни, у 2014 році на Житомирщині буде працювати 20 лікувально-оздоровчих закладів, що дозволить охопити лікуванням та оздоровленням 60% дітей області.

Заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк повідомив про те, що цього року в області додатково будуть оздоровлюватися діти, які приїхали з АРК та міста Севастополя, а також діти військовослужбовців та працівників органів внутрішніх справ, які беруть участь в антитерористичній операції на Сході України. Він зазначив, що вперше за роки незалежності з обласного бюджету було виділено понад 2 млн. грн. на реконструкцію та підтримку обласних комунальних оздоровчих закладів, завдяки чому всі вони будуть працювати. Олександр Миколайович додав, що оздоровчий сезон на Житомирщині розпочнеться з 3 – 4 червня.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Молодь обговорила ...
Наступна новина: На Львівщині визначено ...

КОМЕНТАРІ