Прокуратура Рівненщини захистила право пенсіонерки на житло

Прокуратура Рівненщини захистила право пенсіонерки на житло

21.05.14 08:04 0 652
За втручання прокуратури Рівненської області судом поновлено право 72-річної мешканки м. Рівного на житло. Про це повідомила начальник управління представництва, захисту інтересів громадян і держави в суді прокуратури області Юлія Костяновська.

За її словами у 2-кімнатну квартиру пенсіонерки на підставі рішення суду першої інстанції вселилася її родичка, яка прийняла дане житло на підставі договору дарування, укладеного жінками ще у 2004 році. Однак, судом не було враховано ту обставину, що обдарована не здійснила в установленому законом порядку державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та фактично не прийняла дарунок. Крім того, з моменту укладеного договору вона у вказаній квартирі не проживала.

З метою захисту прав пенсіонерки прокуратура звернулася до Апеляційного суду Рівненської області з позовом про усунення перешкод в користуванні нею житлом. Суд погодився з позицією прокуратури та скасував рішення суду першої інстанції. Натомість постановив нове рішення, яким відмовлено родичці у користуванні житлом шляхом зняття її з реєстраційного обліку.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку у міській раді ...

КОМЕНТАРІ