На Тернопіллі охорона громадського порядку та допомога правоохоронцям - завдання усіх мешканців краю, - Марія Чашка

На Тернопіллі охорона громадського порядку та допомога правоохоронцям - завдання усіх мешканців краю, - Марія Чашка

21.05.14 10:09 0 632
Про набір добровольців до батальйону "Тернопіль" та територіальної оборони, до роти "Теребовля" та до лав Національної гвардії, про інформування населення щодо заходів безпеки, майбутні вибори та про спокій на вулицях міста й області говорили під час чергового засідання штабу з охорони громадського порядку під головуванням керівника апарату Тернопільської облдержадміністрації Марії Чашки.

"Ми повинні зробити усе від нас можливе, щоб на території області зберегти мир та спокій, - наголосила Марія Чашка. - Ми повинні оперативно реагувати на будь-які повідомлення, ми мусимо допомагати всіляко правоохоронним органам в охороні громадського порядку. Невдовзі вибори, але я думаю, що провокації не припиняться. Після виборів агресор не щезне і штаб з охорони громадського порядку мусить координувати усю роботу та виробити план на кілька місяців вперед".

В області сворено батальйони "Тернопіль" та територіальної оборони, рота "Теребовля" та "Національна гвардія. За словами Сергія Крети, начальника сектору зв'язків з громадськістю обласного управління МВС, потрібно посилити інформаційну кампанію по набору добровольців. До новоствореного батальйону "Тернопіль" записалося 20 людей, з потрібних 300, а до роти "Теребовля" - 8 з 100-150. Цієї кількості недостатньо, а тому Міністерство оборони виступило з пропозицією об'єднати добровольців Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей в один батальйон.

На базі батальйону внутрішніх військ створили Національну гвардію. На контракт на службу підписало близько 30 осіб. Завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції, взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату ОДА Борис Довгий проінформував про створення на території Тернопільської області і 144 громадських формувань до яких увійшло більше 3000 охоронців. Усі вони діють на підставі Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону». Їхнє завдання – допомогти в забезпеченні порядку правоохоронним органам.

понад 140 співробітників міліції несуть службу на сході України, тому до охорони порядку під час виборів залучатимуть громадські об'єднання, добровольців та мисливців, у яких є дозвіл на зброю.

Керівник апарату дала ряд доручень, серед яких - поширення інформації про набір добровольців до лав батальйону "Тернопіль" та інших підрозділів, а також максимально інформувати населення щодо подій в області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ