23 травня на Тернопільщині відзначатимуть День Героїв

23 травня на Тернопільщині відзначатимуть День Героїв

21.05.14 18:02 0 814
В обласному центрі відбудеться марш у вишиванках та покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків борцям за волю України. На Театральному майдані міста у цей день організатори запланували провести концерт мистецьких колективів області та переможців конкурсу патріотичної пісні “Благословенна, земле калинова”.

«У районних центрах Тернопільщини відбудуться народні віче та мистецькі заходи, - зазначив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра під час засідання оргкомітету з питань підготовки та відзначення Дня Героїв. – Не забули ми і про урочисті збори громадськості та покладання квітів».

Напередодні свята на Тернопільщині вже впорядкували пам’ятники, пам’ятні знаки, символічні могили учасникам українського визвольного руху.

У рамках відзначення Дня Героїв відкриють тематичні виставки в краєзнавчих музеях, бібліотеках краю, обласному державному архіві, а в кінотеатрах, закладах культури та освіти організують тижневик показу кінофільмів, присвячених борцям за волю України.

У планах – відвідини історико-меморіального музею політв’язнів - відділу Тернопільського обласного краєзнавчого музею учнями та студентами навчально-виховних закладів області, веб-конференція «День Героїв вшановує молодь Тернопілля» за участю центральних бібліотек області, проведення тематичних годин у школах області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ