Тернопільщина відзначить День Героїв

Тернопільщина відзначить День Героїв

21.05.14 12:51 0 655
Про заходи у рамках цього свята йшлося під час засідання відповідного оргкомітету. Обласну раду представляє у ньому заступник голови Олег Боберський.

В Тернополі уже традицією стало проведення маршу в вишиванках. Громадськість також покладе квіти до пам’ятників героїв визвольних змагань. Також заплановано на Театральному майдані обласного центру провести концерт мистецьких колективів області та переможців конкурсу патріотичної пісні “Благословенна, земле калинова”. Аналогічні заходи пройдуть у районах краю.

Напередодні свята на Тернопільщині вже впорядкували пам’ятники, пам’ятні знаки, символічні могили учасникам українського визвольного руху. Працюватимуть тематичні виставки в краєзнавчих музеях, бібліотеках краю, обласному державному архіві, також триватиме тижневик показу кінофільмів, присвячених борцям за волю України тощо.

«Цей день – це свято непереможної нації, котра не скорилась, не зігнулась, не загинула в роки історичних лихоліть та поневірянь. Щоразу в кожному поколінні народжувались герої, котрі піднімались на боротьбу та ціною власного життя виборювали перемогу, – підкреслив Олег Боберський. – 23 травня на Тернопільщині буде відкрито пам’ятник нинішнім героям, що поклали свої життя в ім’я України, – Героям Небесної Сотні!»

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 1 червня - відкриття ...
Наступна новина: 28.05 - відкриття ...

КОМЕНТАРІ