Переяслав-Хмельницький митрополит Олександр (Драбинко) підтвердив, що заява ГПУ відповідає дійсності (+документ)

Переяслав-Хмельницький митрополит Олександр (Драбинко) підтвердив, що заява ГПУ відповідає дійсності (+документ)

21.05.14 17:03 0 5295
Даний коментар у мережі Фейсбук поширив секретар Предстоятеля УПЦ митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) щодо повідомлення Прес-служби Генеральної Прокуратури України стосовно розпочатого розслідування за фактом незаконного тиску на Предстоятеля УПЦ Митрополита Володимира (Сабодана). Наводимо текст коментра без змін.

Як безпосередній учасник подій, про які йдеться у заяві Прес-служби Генеральної Прокуратури України повідомляю, що викладене у заяві відповідає дійсності. Тиск зі сторони колишньої влади на Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира з метою усунення його від займаної посади дійсно чинився.

Звернутися із відповідним запитом щодо таких дій до Генеральної прокуратури України одному із Народних Депутатів 31.03.2014 р. благословив безпосередньо сам Митрополит Володимир.

Генеральною Прокуратурою України ведеться розслідування за фактами злочинного тиску, проводяться допити свідків, серед яких був допитаний я, та ряд співробітників Київської Митрополії.

На сьогоднішній день слідством збираються докази грубого порушення законів, і факти, підтверджуючі реальну небезпеку здоров’ю та життю Митрополита Володимира у зв’язку із моєю вимушеною ізоляцією.

На сьогоднішній день будь-які інші подробиці я не можу розголошувати, оскільки це може зашкодити проведенню досудового розслідування.

Впевнений, що зібрані у справі докази слугуватимуть не тільки у юридичній відповідальності винуватців, але й морально-етичній відповідальності після того, як зібрані матеріали будуть розглянуті на засіданні Священного Синоду чи Архієрейського Собору УПЦ.

ОДЕКСАНДР (ДРАБИНКО), МИТРОПОЛИТ ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ І ВИШНЕВСЬКИЙ,
ВІКАРІЙ КИЇВСЬКОЇ МИТРОПОЛІЇ
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі звернення до ...

КОМЕНТАРІ