Гройсман та представники ЄІБ обговорили перспективи розширення підтримки енергозбереження та розвитку інфраструктури

Гройсман та представники ЄІБ обговорили перспективи розширення підтримки енергозбереження та розвитку інфраструктури

22.05.14 10:52 0 752
У ході зустрічі Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана та голови підрозділу кредитних операцій для країн Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії Європейського інвестиційного банку Маріон Хьоніке 20 травня було обговорено актуальні питання співробітництва Уряду України та Європейського інвестиційного банку.

Володимир Гройсман наголосив, що Уряд України послідовно і наполегливо проводить курс економічних і соціальних реформ, спрямованих на поліпшення життя українських громадян. Саме тому Україна зацікавлена в отриманні додаткових фінансових ресурсів ЄІБ для проектів модернізації та розвитку енергетичного сектору, транспортної, міської інфраструктури тощо. На думку Віце-прем’єра, особливо актуальними для країни є проекти в області енергозбереження, бо це питання не тільки економії коштів, але й безпеки країни.

Мова також йшла про необхідність розширення для органів місцевого самоврядування доступу до проектів, спрямованих на розвиток місцевої інфраструктури: «Це інвестиції в якість життя, тому це дуже важливий напрямок».

Маріон Хьоніке зазначила, що такі проекти є цікавими для Європейського інвестиційного банку. За її словами, крім тих проектів, які вже реалізуються ЄІБ в Україні (6 проектів на стадії реалізації на суму 1,142 млрд. євро; 3 проекти – на стадії підготовки, сума позик ЄІБ за якими складає 319,20 млн. євро), ЄІБ має намір впроваджувати й інші проекти розвитку.«Ми маємо амбітні плани щодо розширення в подальшому нашого портфелю взаємодії для здійснення нових ініціатив», - повідомила вона.

Також сторони обговорили деякі питання реалізації проекту будівництва Бескидського тунелю та інших проектів, які вже підтримуються Європейським інвестиційним банком.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: Ірина Сех просить голову ...

КОМЕНТАРІ