Хмельницька область: відбувся обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

Хмельницька область: відбувся обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

22.05.14 12:15 0 722
В період з 14 по 18 травня поблизу села Черче Чемеровецького району відбувся обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки». У змаганнях взяли участь 13 команд з різних районів та міст області.

Організаторами змагань виступили Головне управління ДСНС України у Хмельницькій області, Департамент освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації, Управління з питань цивільного захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації, Навчально – методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області.

Програма змагань передбачала проходження рятувально-прикладної дистанції «Аварійно-рятувальні роботи в зоні техногенної аварії» та дистанції «Пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища «Крос-похід»».

В ході проходження етапу «Аварійно-рятувальні роботи в зоні техногенної аварії» учасники змагань показували вміння діяти в умовах радіаційно-хімічного забруднення, користуватись засобами пожежегасіння та проводити рятувальні роботи на воді. За результатами цих трьох конкурсів першість посіла команда Чемеровецького району, другий результат показала команда з міста Славута, а третіми були вихованці Обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді.

На дистанції «Крос-похід» кращими стали учасники з Шепетівського району, другий результат показали представники Полонського району, а третій – команда з міста Хмельницького.

В ході проведення усіх етапів відчувалась командна підтримка, згуртованість, прагнення перемогти.

У загальному заліку призові місця розподілились наступним чином: І місце – команда з Шепетівського району; ІІ місце – команда з міста Славута; ІІІ місце – команда Обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Переможці отримали від організаторів кубки, медалі, грамоти та пам’ятні подарунки. А команда Шепетівського району матиме честь представляти Хмельницьку область на ІХ Міжнародних (ХІV Всеукраїнських) змаганнях юних рятувальників «Школа безпеки».

Альона Мельник,

методист обласного методичного кабінету

безпеки життєдіяльності населення

НМЦ ЦЗ та БЖД Хмельницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті, як і в ...
Наступна новина: Чернігів: Олександр ...

КОМЕНТАРІ