Волинські аграрії ознайомилися із новими технологіями заготівлі високоякісних кормів

Волинські аграрії ознайомилися із новими технологіями заготівлі високоякісних кормів

22.05.14 12:29 0 782
Підсумки роботи галузі тваринництва у січні-квітні поточного року підбивали вчора на обласній нараді-семінарі, яка відбулася на базі ТзОВ «Городище» (с. Городище Луцького р-ну). Також волинських аграріїв ознайомили із новими технологіями заготівлі високоякісних кормів для ВРХ.

Участь у заходів взяли заступник голови облдержадміністрації Микола Собуцький, перший заступник голови облради Олександр Пирожик, директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко, представники профільних управлінь, керівники аграрних служб та сільськогосподарських підприємств регіону.

Передусім учасники наради оглянули культурне пасовище для особистих господарств, яке було залужено ще у 2013 році за кошти обласного бюджету. Як наголошували селяни, вони дуже задоволені такою допомогою.

Також присутні мали змогу ознайомитися з технологіями заготівлі сінажу та сіна. Нині її здійснюють за допомогою сучасної техніки: косарок, валкоутворювачів, кормозбиральних комбайнів, сівалок, самохідних оприскувачів тощо. «Така техніка значно спрощує роботу аграрія» - наголосив директор ТзОВ «Городище» Анатолій Никонюк.

«Наша область займає 6 місце за темпами виробництва продукції тваринництва та виробляє більше 4% від загальнодержавного виробництва. Тваринництво – це галузь, яка стабілізує розвиток сільського господарства нашого регіону» - повідомив директор департаменту розвитку АПК Юрій Горбенко. «Господарства краю успішно використовують сучасну техніку та технології виробництва: автоматизовану систему управління стадом, кормороздавачі, доїльні зали. За січень-квітень в області вироблено близько 60 тис. тонн м’яса у живій вазі, близько 130 тис. тонн молока», - розповів він.

Безперечно, розвитку галузі тваринництва зокрема, та сільського господарства Волині загалом сприяють державні та обласні програми підтримки. Усі минулорічні програми діють і у 2014-му.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі державний ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ