До 200 річчя від дня народження Т.Г.Шевченка видали “Волинський кобзарик”

До 200 річчя від дня народження Т.Г.Шевченка видали “Волинський кобзарик”

22.05.14 16:53 0 799
37 юних волинян долучилися до видання збірника “Волинський кобзарик”. Малюнки дітей стали ілюстраціями творів Тараса Шевченка для дітей молодшого та середнього шкільного віку. Загалом же до творчого змагання за право ілюструвати видання долучилися понад 150 вихованців художніх шкіл краю.

в обласному академічному театрі ляльок відбулося свято з нагоди презентації книги. Як розповіли його учасники, ілюстрований збірник “Волинський кобзарик” є результатом спільної праці письменників Волині і талановитої учнівської молоді. Адже окрім віршів Великого Кобзаря до книги, окремим розділом, увійшла поетична шевченкіана волинян: твори членів обласної організації Національної спілки письменників України Надії Гуменюк, Ніни Горик, Віктора Вербича, Василя Гея, Йосипа Струцюка, Івана Чернецького. Окремо хочеться відзначити й вірші одинадцятикласниці Ірини Дишко, переможця Всеукраїнського конкурсу творів, присвячених Кобзареві, які теж є серед поетичних присвят Тарасу Шевченку.

До слова, “Волинський кобзарик” приурочений до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. Книгу видано за фінансового сприяння обласної державної адміністрації. Загальна вартість проекту — понад 160 тис. грн, тираж — 6,5 тис. примірників. Наклад видання буде розподілено в рамках літературно-мистецької акції «Кобзар у кожну сім’ю».

Від імені голови облдержадміністрації учасників свята привітав начальник управління культури ОДА Валерій Дмитрук. “Ця книга таїть у собі величезну силу слова Тараса, й водночас презентує вірші відомих волинських письменників і молоді. Ілюстрований малюнками талановитих дітей, «Волинський Кобзарик» є свідченням глибокої шани юних волинян до творчості Шевченка”, - наголосив він.

У рамках презентації також було розгорнуто виставку дитячих ілюстрацій до творів Тараса Шевченка, які брали участь у конкурсі.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівному люди зламали ...
Наступна новина: У Львові у Золочівському ...

КОМЕНТАРІ