З 1 травня рішенням Європарламенту запроваджено односторонній режим вільної торгівлі з Україною

З 1 травня рішенням Європарламенту запроваджено односторонній режим вільної торгівлі з Україною

22.05.14 08:06 0 856
Про нові умови доступу українських товарів на ринки Європейського союзу говорили на брифінгу, який відбувся на митному посту «Луцьк». Участь у заході взяв перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев, представники профільних департаментів, управлінь ОДА, митники.

Нагадаємо: Європейський парламент, з метою підтримки української економіки, прийняв рішення про запровадження в односторонньому порядку режиму вільної торгівлі з Україною до 1 листопада 2014 року. З 1 травня ц.р. це рішення набуло чинності.

Учасники брифінгу роз'яснили основні механізми роботи з організації експорту у вищезазначений період, а також поінформували про необхідні процедури та документи, які необхідні підприємцям.

Водночас з 1 травня до 1 листопада ц.р. продовжуватиметься справляння ввізного мита в Україні на товари, які поставлятимуться з ЄС. Це дасть змогу захистити внутрішній ринок.

Згадані заходи мають на меті зменшити втрати, які несуть українські підприємства внаслідок скорочення російських ринків збуту, та краще підготуватися до запровадження повномасштабної двосторонньої вільної торгівлі з країнами-членами Європейського Союзу.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному управлінням ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ