У Луцьку презентували «Волинський Кобзарик», ілюстрований юними художниками краю

У Луцьку презентували «Волинський Кобзарик», ілюстрований юними художниками краю

22.05.14 09:54 0 787
В обласному академічному театрі ляльок відбулась презентація збірника «Волинський Кобзарик». На захід завітали перший заступник міського голови Святослав Кравчук, начальники обласного та міського управлінь культури Валерій Дмиртук й Тетяна Гнатів, письменники, видавці, зацікавлені читачі.

Ілюстрований збірник є результатом спільної праці письменників Волині (ВОО НСПУ) і талановитої учнівської молоді. До книги ввійшли твори Тараса Шевченка для дітей молодшого та середнього шкільного віку. Видання цікаве й тим, що ілюстрації до неї створювали вихованці шкіл естетичного виховання області – переможці творчого конкурсу на честь ювілею Кобзаря. Участь у конкурсі взяли 150 юних художників, 37 з яких стали переможцями.

Приємно, що серед переможців – 23 учні Луцької художньої школи, які навчаються малярства у викладачів Лошак М.П., Омельченко Т.С., Ядчук-Богомазової Т.С., Гаврилюк С.І., Замкової В.С., Лукянченко Л.М.

Окремий розділ видання – «Поетична шевченкіана Волині», до якого ввійшли вірші членів обласної організації Національної спілки письменників України: Надії Гуменюк, Ніни Горик, Василя Гея, Віктора Вербича.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук висловив вдячність письменникам, які у рік відзначення 200-річного ювілею Тараса Шевченка ініціювали створення «Волинського Кобзарика». «Заходи, що відбуваються у нашому місті, присвячені славетному українському письменнику, ще раз свідчать про велич цієї особистості та популяризацію його спадщини», - значив він.

«Пройдуть роки, ви відкриєте цю книгу, й покажете своїм діткам те, що ви зробили для того, аби Тарас Шевченко ввійшов до кожної родини», - звернувся Святослав Кравчук до юних художників й зауважив, «що так як ви побачили твори видатного письменника, не зможе побачити жоден з дорослих». Він висловив окрему вдячність педагогам авторів ілюстрацій, які долучилася до цієї справи, й запропонував, аби цю книгу передати нашим землякам зі Сходу, щоб кожен мав можливість відчути та побачити, як сприймають творчість Тараса Шевченка молоді люди.

Видання збірника здійснено за фінансового сприяння обласної державної адміністрації, тираж – 6, 5 тисяч примірників. Книга вийшла друком у видавництві "Надстир'я".

В рамках заходу відбулося нагородження учасників конкурсу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина готова до ...
Наступна новина: Попри перешкоди, «поїзд ...

КОМЕНТАРІ