У Волинській області євген Мельник закликає невідкладно усунути проблеми 51-ї окремої механізованої бригади

У Волинській області євген Мельник закликає невідкладно усунути проблеми 51-ї окремої механізованої бригади

22.05.14 13:08 0 763
21 травня 2014 року народний депутат України від ВО "Свобода" Євген Мельник скерував депутатське звернення до в. о. Президента України Олександра Турчинова та в. о. міністра оборони Михайла Коваля щодо соціяльного захисту родин мобілізованих, врегулювання їхніх матеріяльних проблем, вирішення питання ротації та обмундирування 51-ї механізованої бригади, розташованої у Володимирі-Волинському.

До свободівця надходять численні звернення та скарги від мобілізованих військовослужбовців та членів їхніх сімей щодо проблем у Збройних Силах. Зокрема, мобілізовані військовослужбовці з 51-ї механізованої бригади скаржаться, що під час перебування їх у Рівненському навчальному центрі найбільшою проблемою для їхніх родин стало матеріяльне становище, адже чимало мобілізованих є єдиними годувальниками в сім'ї і на їхньому утриманні перебувають інші особи. Деякі громадяни, яких призвали на військову службу, працювали у фізичної особи-підприємця та були звільненні у зв'язку з мобілізацією або ж здійснювали підприємницьку діяльність та зупинили її у зв'язку з призовом на військову службу. Тепер мобілізовані підприємці фактично згорнули підприємницьку діяльність та вимушені звільняти найманих працівників, адже за відсутності керівника стабільно функціювати підприємство не може.

Окремо до народного депутата надходять скарги на неефективне командування однією з військових частин, що входить до складу 51-ї механізованої бригади. Відбувається відокремлення підрозділів, передислокація в різних напрямках, що унеможливлює централізоване забезпечення медикаментами, бронежилетами тощо, придбаними за кошти жителів Володимир-Волинського району, Любомльського, Іваничівського, Локачинського та інших районів області.

У зв'язку з цим Євген Мельник скерував депутатське звернення до виконувачів обов'язків Президента України та міністра оборони з проханням забезпечити виконання Указу в. о. Президента України № 303/2014 від 17.03.2014 року в частині ротації військовослужбовців, які були підняті по тривозі та мобілізовані на 45 днів найпершими і до того ж не є контрактниками; забезпечити цілісність 51-ї механізованої бригади, запобігти розпорошенню окремих підрозділів, які пройшли бойове навчання у попередньому складі; направити кошти, надані Волинською обласною радою для закупівлі бронежилетів, цілеспрямовано для обмундирування 51-ї механізованої бригади.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українські музиканти ...
Наступна новина: Сни можна контролювати за ...

КОМЕНТАРІ