В Закарпатській області пожежна безпека виборчих дільниць – одна із складових безпеки в цілому

В Закарпатській області пожежна безпека виборчих дільниць – одна із складових безпеки в цілому

22.05.14 08:01 0 784
25 травня поточного року відбудуться позачергові вибори Президента України. На місцях працюють виборчі дільниці. Більшість із них розташовано у приміщеннях навчальних закладів, сільських рад, будинків культури тощо.

Щоб забезпечити пожежну безпеку місць проведення виборів інспекторський склад Управління ДСНС України у Закарпатській області здійснив перевірки протипожежного стану даних об’єктів. Також із членами виборчих комісій проведено інструктажі стосовно дотримання вимог пожежної безпеки. Рятувальники нагадали головам комісій правила та заходи, про які необхідно подбати та які є обов’язковими до виконання.

Зокрема, виборчі дільниці мають бути забезпечені не менше ніж двома евакуаційними виходами, в яких двері повинні відкриватися у напрямку виходу людей із приміщення. На шляхах евакуації ні в якому разі не можна складувати ніякі предмети, щоб не створювати перешкод вільному руху людей, а килимові доріжки необхідно надійно прикріпити до підлоги.

На більшості дільниць кабінки для голосування окремо не освітлюються. В інших випадках потрібно дотримуватися правил улаштування електроустановок. У жодному разі не можна підвішувати світильники на струмоведучі проводи та включати їх зі знятими ковпаками. Виборчу дільницю на випадок відключення електромережі необхідно забезпечити двома електроліхтарями. Освітлення дільниці та кабін за допомогою свічок та відкритого вогню суворо забороняється.

Системи та установки пожежної сигналізації, протидимного захисту та пожежогасіння повинні бути у справному стані. Треба, щоб на території об’єктів або поблизу них були справні джерела протипожежного водопостачання (гідранти, водойми, водонапірні башти, тощо).

Виборчі дільниці забезпечуються первинними засобами пожежогасіння з розрахунку 2 вогнегасники в зал для голосування, по одному в інші кімнати та на шляхах евакуації - коридорах, по одному на початку та в кінці. Розміщувати їх необхідно на видних місцях на висоті не менше 1,5 метра від рівня підлоги. Біля телефонних апаратів встановлюються таблички з номером виклику пожежно-рятувальної служби «101».

Також, на дільницях під час проведення виборів буде організовано чергування працівників пожежно-рятувальної служби області.

Разом з тим, Управління ДСНС України у Закарпатській області закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час проведення виборчої кампанії.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Олег Сиротюк зустрівся з ...

КОМЕНТАРІ