У Львівській області історико-краєзнавчий музей м. Винники та Археологічний музеєй у Кракові підпишуть угоду про співпрацю

У Львівській області історико-краєзнавчий музей м. Винники та Археологічний музеєй у Кракові підпишуть угоду про співпрацю

22.05.14 18:00 0 749
22 травня в приміщенні Історико-краєзнавчого музею м. Винники відбудеться презентація книги «Bilcze Z?ote. Materials of the Tripolye culture from the Werteba and the Ogr?d sites» (за ред. Сладоміра Кадрова) та відкриття тематичної археологічної виставки «Трипільський світ Більче-Золотого». Про це поінформували у департаменті з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Під час виставки планується підписання договору з польської сторони в особі Яцека Гурського (директора Археологічного музею у Кракові) з української сторони в особі Ігоря Тимця (директор Історико-краєзнавчого музею м.Винники) про співпрацю між Археологічним музеєм у Кракові та Історико-краєзнавчим музеєм м. Винники. У складі делегації перебуватиме також Кшиштоф Туня – керівник Археологічної лабораторії в Іголомії Інституту археології та етнології Польської академії наук і мистецтв.

Для України даний проект особливо важливий, оскільки опрацьована польськими колегами унікальна збірка археологічних матеріалів трипільської культури походить з села Більче-Золоте Борщівського р-ну Тернопільської області.

Презентована книга є монографічним дослідженням надзвичайно важливого комплексу джерел трипільської культури, її видано на англійській мові, а долучений DVD-диск містить текст польською мовою. У рамках бібліотечного обміну книга була розіслана до близько 250 археологічних осередків Європи.

Початок о 16.00 годині.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі ефективна ...
Наступна новина: Українські самбісти ...

КОМЕНТАРІ