У Львівській області формування місцевих бюджетів на 2015 рік здійснюватиметься з урахуванням реформування місцевого самоврядування

У Львівській області формування місцевих бюджетів на 2015 рік здійснюватиметься з урахуванням реформування місцевого самоврядування

22.05.14 18:32 0 827
Формування місцевих бюджетів на 2015 рік здійснюватиметься з широким залученням усіх учасників бюджетного процесу та з урахуванням реформування місцевого самоврядування, передачі делегованих повноважень громадам і бюджетно – фінансової децентралізації, – повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків.

За його словами, департаментом фінансів ОДА надається Міністерству фінансів України інформація щодо визначення на 2015 рік обґрунтованих показників надходження доходів до державного та місцевих бюджетів, а також конкретних пропозицій стосовно формування розрахункових показників для визначення міжбюджетних трансфертів з метою збільшення бюджетної забезпеченості області.

“Також надаються Кабінету Міністрів України, Міністерству фінансів України пропозиції щодо внесення змін до Бюджетного кодексу України в частині розширення повноважень місцевих органів влади, зміцнення фінансової самостійності місцевих бюджетів. Проводиться робота, направлена на вдосконалення формул і методики визначення доходів та видатків. Намічено довести до Мінфіну, Кабміну, галузевих міністерств, депутатів Верховної Ради України від Львівщини особливості формування дохідної та видаткової частин бюджетів міст і районів області, пропозиції щодо вирішення основних проблем соціального та економічного характеру, в тому числі тих, які фінансуються за кошти державного бюджету”, – зазначив О.Демків.

Він додав, що з метою забезпечення ефективного використання наявних фінансових ресурсів у бюджетній сфері та підвищення результативності бюджетування планується здійснити, в порядку підготовки до складання та затвердження місцевих бюджетів, заходи щодо удосконалення мережі та штатів установ, перегляду програм і концентрації бюджетних коштів на основних напрямках соціально-економічного розвитку області.

Нагадаємо, голова Львівської облдержадміністрації 16 травня 2014 року підписала Розпорядження № 163/0/5-14, згідно з яким затверджено План заходів щодо організації роботи зі складання та затвердження місцевих бюджетів Львівщини на 2015 рік.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: 2 млн. грн. ...
Наступна новина: м. Мукачево: на пожежі ...

КОМЕНТАРІ