Ірина Сех оголосила на Львівщині день жалоби за льотчиками, які загинули над Слов'янськом

Ірина Сех оголосила на Львівщині день жалоби за льотчиками, які загинули над Слов'янськом

22.05.14 12:03 0 811
21 травня 2014 року на Львівщині, згідно з розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації свободівки Ірини Сех, оголошено Днем жалоби. Цього дня у Бродах відбувається похорон льотчиків, які загинули під час антитерористичної операції в Слов'янську на Донеччині. У прощанні із героями беруть участь голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех та голова обласної ради свободівець Петро Колодій.

Напередодні у військовій частині 2595, що у Бродах відбулася церемонія прощання з п'ятьма льотчиками 16-ої бригади армійської авіації. Зранку тіла льотчиків доправили на аеродром в с.Конюшків Бродівського району. Опісля траурна процесія вирушила до Бродів і проїхала містом. Вздовж маршруту автоколони вишикувались місцеві мешканці, які тримали у руках жовто-блакитні прапори з жалобними стрічками, а також квіти.

"З цього плацу ми не один раз проводжали наших льотчиків у далекі краї з миротворчою місією. Але навіть за 10 років війни в Афганістані ми не отримували стільки цинкових гробів, скільки маємо за один день у Слов'янську. Я дякую батькам наших військових, що вони виховали своїх синів справжніми патріотами. Хочу, аби діти загиблих знали, що їхні батьки – герої України", – сказала голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех.

Загиблі льотчики виконували миротворчі місії на різних континентах, "пройшли по три війни". Про це розповів командир 16-ої бригади полковник Ігор Яременко. "На Донеччині вони загинули не від сепаратистів, а від бандитів, які приїхали сюди заробити грошей і яким байдуже, чи це буде Донецька республіка, чи це буде Україна", – додав Ігор Яременко.

Довідка. Військові загинули в бою 2 травня. Двох із п'яти загиблих льотчиків (Олександра Сабаду та Миколу Топчія) із Бродів гелікоптером доправили у Кіровоградську та Харківську області, де їх поховають. Руслана Плоходька, Сергія Руденка та Ігоря Грішина поховають на Бродівщині.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Люди перерахували ...
Наступна новина: На Закарпатті, як і в ...

КОМЕНТАРІ