Норвезький благодійний фонд допомагатиме житомирським військовослужбовцям і оздоровлюватиме дітей десантників, загиблих на Сході України

Норвезький благодійний фонд допомагатиме житомирським військовослужбовцям і оздоровлюватиме дітей десантників, загиблих на Сході України

22.05.14 16:30 0 773
21 травня голова облдержадміністрації Сидір Кізін мав зустріч із президентом Міжнародного (українсько-норвезького) благодійного фонду «Відкрите серце» Халвардом Хасселоу з метою налагодження співпраці.

Президент фонду висловив бажання підтримати Україну в цей важкий для неї час і зауважив, що на теренах країни працює вже 22 роки, допомагаючи перш за все малозабезпеченим верствам населення. Так, щодня по всій Україні близько 4 тис. дітей отримують гарячі обіди у благодійних їдальнях фонду, сотням тисяч людей надаються різни види гуманітарної допомоги: одяг, медикаменти, продукти харчування тощо.

Халвард Хасселоу зазначив, що допомагає безпосередньо і Житомирській області. Так, 20 травня представники фонду відвідали їдальні, створені за сприяння фонду у Коростишеві, було проведено продуктову акцію. Допомога надається і ув’язненим, зокрема у м. Коростені. 14 червня у Зарічанах відбудеться відкриття оздоровчого табору для дітей з малозабезпечених сімей Житомирщини. Допомога нужденним ведеться постійно - день за днем, місяць за місяцем. До речі, у квітні Халвард Хасселоу був визнаний найкращим серед місіонерів, що допомагають Україні.

Голова облдержадміністрації висловив велику вдячність за те, що Міжнародний благодійний фонд «Відкрите серце» робить для України.

«Для нас дуже важлива підтримка світу у ситуації, яка склалася. Те, що відбувається в Україні, не внутрішній конфлікт між українцями, це зовнішня агресія. нам загрожує окупація. Ми розуміємо, що український народ сам зі зброєю в руках повинен захищати свою землю і що сюди не прийдуть наші брати з Європи, щоб допомогти нам у збройному протистоянні, але допомога дипломатична, моральна, матеріальна для нас дуже важлива».

Сидір Кізін розповів норвезьким гостям, що першочерговим для України є питання оборони. Позачергова сесія обласної ради має вирішити питання фінансування батальйону територіальної оборони. Збройні Сили України при попередній влади були фактично знищені, зауважив очільник області, і доводиться закуповувати одяг, взуття для військовослужбовців, матраци, білизну, засоби захисту – броньовані жилети, каски. Допомагають вирішити ці потреби житомирські підприємці, працівники бюджетних установ перераховують свою зарплату.

Голова облдержадміністрації повідомив, що Житомирщина приймає основний удар у боях на сході України, де загинуло на сьогоднішній день вже 11 наших земляків. Всього на півдні і на сході країни перебуває близько 4 тис. житомирських вояків.

Президент фонду «Відкрите серце» повідомив, що допомога військовослужбовцям надається протягом 1,5 місяця, і попросив надати списки загиблих і членів їх сімей. Він пообіцяв підтримати дітей загиблих військових, запросивши їх в оздоровчий табір і надавши гуманітарну допомогу. Армії теж буде надана допомога – обмундируванням, білизною, харчами.

Насамкінець Сидір Кізін щиро подякував норвезьким благодійникам і висловив сподівання, що у найближчому майбутньому Україна стане розвиненою європейською державою і повноправним членом світового співтовариства.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі розглянули ...

КОМЕНТАРІ