Житомир перейняв у Чернівців традицію проведення Дня української вишиванки

Житомир перейняв у Чернівців традицію проведення Дня української вишиванки

22.05.14 17:40 0 847
Житомир підтримав ініціативу українських міст щодо проведення Дня вишиванки. 21 травня в обласному центрі на вулиці Михайлівській відбувся масштабний захід, який об’єднав жителів і гостей міста, що прийшли на свято в українських вишиванках, з гарним настроєм та відчуттям гордості за свою Батьківщину та її славну історію.

День вишиванки був організований за сприяння Молодіжного активу розвитку області та ряду громадських і студентських організацій міста. Голова Молодіжного активу розвитку Віталій Сівко привітав учасників заходу зі святом і подякував їм за небайдужість й свідому громадянську позицію. Він зазначив про те, що Житомир символічно підтримує місто Чернівці, де у 2011 році було встановлено вишиваний рекорд. Одночасно на вулицях обласного центру зібралося 4189 осіб у вишиванках, які вишикувалися в наймасовіший живий тризуб.

Організатор цієї акції в Чернівцях Олександр Ткачук розповів про те, що ідея її проведення виникла у студентському середовищі, а вже згодом до неї приєдналися й інші жителі міста. Він звернув увагу на те, що подібні заходи мають глибоке символічне значення, оскільки об’єднують наше суспільство навколо спільних цінностей. Одягаючи вишиванку, яка несе в собі генетичний код української нації, ми самоідентифікуємося та стаємо більш згуртованими. Олександр Ткачук побажав житомирянам встановити новий вишиваний рекорд.

Гості свята разом виконали Державний Гімн, вшанували хвилиною мовчання загиблих на Сході нашої країни військовослужбовців із Житомирщини та помолилися за Україну. Всі бажаючі мали нагоду оглянути виставку робіт вихованців центру творчості дітей і молоді, а також послухати українські народні пісні та взяти участь у цікавих конкурсах.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ