Житомирщина готова до проведення зовнішнього незалежного оцінювання

Житомирщина готова до проведення зовнішнього незалежного оцінювання

22.05.14 08:04 0 773
21 травня відбулася всеукраїнська селекторна нарада щодо стану підготовки до проведення зовнішнього незалежного оцінювання під головуванням віце-прем’єр міністра України Олександра Сича. У нараді взяли участь керівники центральних відомств, а також представники обласних державних адміністрацій, відповідальні за проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Олександр Сич зазначив про те, що у нашій державі ЗНО проводиться вже сім років поспіль. Саме ця система дозволяє дітям продемонструвати власні знання і вступити до вищого навчального закладу, розраховуючи виключно на свій потенціал. За його словами, за нинішньої складної суспільно-політичної ситуації, особливо на Сході країни, варто звернути особливу увагу на безпеку всіх учасників ЗНО напередодні та в день його проведення.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт закликав керівників обласних служб та відомств об’єднати свої зусилля для належного виконання чіткого алгоритму дій в напрямку організації та проведення ЗНО.

Директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук зазначив про те, що цього року в ЗНО візьме участь 297 тис. абітурієнтів, які складатимуть іспити із 14 предметів. Він наголосив на необхідності забезпечити у дні проведення оцінювання знань громадського порядку, безпеки на автошляхах та, за необхідності, надання своєчасної медичної допомоги. За його словами, ЗНО не буде проводитися в АРК, а також центральні органи виконавчої влади не можуть гарантувати належної його організації в Донецькій та Луганській областях.

Перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко доповів про те, що Житомирщина повністю готова до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Довідково: у Житомирській області для участі у ЗНО-2014 зареєструвалися 9 тис. 633 учасники. Найбільша кількість абітурієнтів виявила бажання складати тест із української мови та літератури (9485 осіб), історії України (6048 осіб), математики (5867 осіб) та біології (4375 осіб). Найменша – з іспанської мови (4 особи), французької мови (25 особи).

Для проведення ЗНО-2014 на базі загальноосвітніх навчальних закладів та вищих навчальних закладів у Житомирській області створено 38 пунктів тестування, які розташовані у Житомирі, Новограді-Волинському, Коростені, Бердичеві, Овручі, Олевську та Ємільчиному.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Слов’янському районі ...
Наступна новина: З 1 травня рішенням ...

КОМЕНТАРІ