Майже 250 учнів житомирських шкіл ознайомилися із особливостями загальновійськової підготовки

Майже 250 учнів житомирських шкіл ознайомилися із особливостями загальновійськової підготовки

22.05.14 08:34 0 771
На базі Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова Державного університету телекомунікацій відбулася презентація військово-патріотичної школи «Поліська гвардія» для учнів 9 – 11-х класів шкіл міста Житомира. Це перший такий захід, організований для майже 250 старшокласників, що проходив у форматі комплексу показових занять із загальновійськової підготовки. Його мета полягає в тому, аби сприяти вихованню патріотизму, особистої відповідальності за захист Вітчизни, вірності Конституції України, Військовій присязі, готовності до самопожертви в ім’я Батьківщини, підтриманню позитивного іміджу військової служби у Збройних Силах України, відновленню престижу та авторитету професії офіцера, як захисника Вітчизни, а також підвищенню рівня тактичної підготовки та фізичної витривалості молодого покоління.

Начальник Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова, генерал-майор Юрій Даник звернув увагу на те, що з 2014 року навчальний заклад повністю переходить на підготовку фахівців міжнародного класу, які здатні виконувати бойові завдання без кровопролиття. Він переконаний, що військово-патріотичне виховання молодого покоління має стати основою освітньої політики в Україні. За словами Юрія Григоровича, яскравим прикладом такого напрямку роботи є школа «Поліська гвардія», що діє на базі інституту на постійній основі. Загалом, у ній проходять підготовку декілька сотень юнаків і дівчат, які окрім практичних вмінь та навичок вивчають історію своєї Батьківщини та добре знають імена героїв, що відстоювали її незалежність і цілісність. Юрій Даник констатував, що ті, хто проходить підготовку у військово-патріотичній школі, краще адаптовані до навчального процесу та відмінно виконують усі завдання.

Начальник Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова позитивно оцінює допомогу, яку надають наші громадяни Збройним Силам України, але поряд із тим більшість людей забули, що міцна оборона держави починається саме із військових навчальних закладів. Він висловив вдячність українській промисловій компанії «Крок», керівництво якої прийняло рішення подарувати курсантам майже 200 тис. пар нового взуття – черевиків з високими берцами сучасного зразка. Такий подарунок отримають студенти, які мають високі навчальні досягнення та сумлінно виконують усі поставлені перед ними завдання.

У ході проведення заходу всі запрошені ознайомилися із особливостями навчального процесу в Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова Державного університету телекомунікацій, відвідали Музей бойової слави та оглянули виставку зброї. А найбільше захоплення у ліцеїстів та учнів викликали демонстративні навчання, спрямовані на подолання різних перешкод, надання першої медичної допомоги, приготування до стрільби та також робота із засобами зв’язку.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: До Дня захисту дітей на ...
Наступна новина: На Тернопіллі спалювання ...

КОМЕНТАРІ