Прокуратурою перевірено додержання вимог Закону України «Про захист суспільної моралі»

Прокуратурою перевірено додержання вимог Закону України «Про захист суспільної моралі»

22.05.14 14:28 0 758
Органами прокуратури Рівненської області проведено перевірки додержання вимог Закону України «Про захист суспільної моралі».

«Як засвідчили результати перевірок, в регіоні ще не досягнуто комплексного підходу до вирішення проблеми соціального захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір, вільний від продукції, що несе загрозу їх фізичному, інтелектуальному, морально-психологічному розвитку», - зазначила начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Олена Ткачук.

Зокрема, місцевими органами виконавчої влади та самоврядування не забезпечено розроблення спеціальних програм та заходів щодо захисту моральних засад.

Водночас прокурорськими перевірками виявлено факти вільного доступу до інтернет-ресурсів без блокування веб-сторінок, які можуть містити порнографічну продукцію, пропагувати культ жорстокості та насильство. Такі порушення виявлено у загальноосвітніх навчальних закладах Березнівського, Зарічненського, Здолбунівського, Корецького, Рокитнівського, Костопільського, Острозького, Сарненського, Радивилівського районів, бібліотеках міст Кузнецовська та Рівне. Прокурорами зазначених районів і міст відповідно відреаговано на бездіяльність посадових осіб закладів освіти. Крім того, на усунення виявлених порушень прокуратура області внесла в управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації подання, яке перебуває на розгляді.

Начальник відділу захисту прав і свобод дітей повідомила, що упродовж 2013 – 2014 років службами у справах дітей спільно з кримінальною міліцією у справах дітей та іншими суб’єктами профілактики проведено понад 2 тис. рейдів інтернет-клубів та інших розважальних закладів, під час яких вилучено 64 дитини. Проте робота зазначених служб та правоохоронних органів ще не переорієнтована на попередження девіантної поведінки у дітей, а спрямована на усунення негативних наслідків.

Перевірка також засвідчила про наявність порушень у діяльності Інспекції з питань захисту прав споживачів у Рівненській області щодо контролю за розповсюдженням та поширенням реклами, яка шкодить здоров’ю дітей, а також ГУ Міндоходів у Рівненській області під час виконання вимог законодавства щодо застосування фінансових санкцій до суб’єктів господарювання та позбавлення ліцензій за реалізацію дітям алкоголю і цигарок.

За результатами проведених перевірок додержання вимог Закону України «Про захист суспільної моралі» органами прокуратури Рівненської області внесено 30 подань, на теперішній час до дисциплінарної відповідальності притягнуто вже 16 посадових осіб.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: Стан соціально-трудових ...

КОМЕНТАРІ