Росія і Китай не домовилися про газ

Росія і Китай не домовилися про газ

22.05.14 14:12 0 715
Росія і Китай не досягнули домовленостей щодо газової угоди на 400 мільярдів доларів, над якою працюють вже давно. Президент Росії Володимир Путін після переговорів зі своїм китайським колегою Сі Цзиньпіном заявив, що переговори щодо газової угоди «на фінальній фазі» і вони триватимуть. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Укладення цієї угоди відкладається вже кілька років через розбіжності щодо ціни. Зараз Росія сподівається диверсифікувати шляхи продажу своїх енергоносіїв на тлі погіршення відносин із Європою через кризу в Україні.

Під час дводенного візиту Володимира Путіна до Китаю, російський президент і голова КНР разом спостерігати за спільними військово-морськими навчаннями двох країн побіля Шанхаю.

Після початку навчань Путін заявив, що Москва і Пекін домовилися тісніше координувати свою закордонну політику всередині міжнародних і регіональних організацій і висловив сподівання, що їхні військові зможуть підвищити військову кооперацію «у новій ситуації».

Сі Цзиньпін, своєю чергою, зазначив, що спільні навчання продемонстрували «непохитну рішучість Росії і Китаю разом зустріти загрози і виклики».

За повідомленням Пекіну, у спільних військових навчаннях беруть участь 14 російських і китайських кораблів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині завершився ...

КОМЕНТАРІ