У Луцьку капітально відремонтовано ще одну прибудинкову територію

У Луцьку капітально відремонтовано ще одну прибудинкову територію

23.05.14 15:26 0 805
Луцький міський голова Микола Романюк оглянув прибудинкову територію на вулиці Володимирській, 108, 110, 112, де нещодавно завершено капітальний ремонт.

На роботи з ремонту дорожнього покриття проїзної частини та тротуарів з міського бюджету витрачено 928,384 тис. грн. Роботи виконувало ТзОВ «Луцька ДПМК», директор Іван Кобак.

Також тут проведено ремонт мережі зовнішнього освітлення на суму 89 тисяч гривень (часткова заміна кабельної продукції, кронштейнів та світильників). Роботи виконувало КП «Луцьке електротехнічне підприємство -Луцьксвітло».

Встановлено й дитяче обладнання: подвійна гойдалка на ланцюгах, дві гойдалки-балансир, три каруселі, три пісочниці з лавками, ігровий комплекс «Універсал» та гімнастичний комплекс) вартістю 45 176 гривень.

Микола Романюк разом з мешканцями пройшов дворами та вислухав їхні проблеми та побажання.

Мешканці дякували міському голові за відновлену дорогу та освітлення, встановлення ігрових майданчиків, однак, у них є ще ряд проблемних питань та побажань. Зокрема, мешканці практично усіх будинків нарікали на просідання відмостки біля будинків та відсутність водовідливів. Микола Романюк повідомив, що ЖКП № 2, яке обслуговує цей мікрорайон, уже закупили труби та інші деталі і в цьому році на всіх будинках будуть замінені системи водовідведення.

Крім того, планують цьогоріч відновити й відмостку біля будинків, щоб упередити руйнування та підмивання фундаментів.

Мешканці будинків з Володимирської, 95, 97 та 99 просили, аби у їхньому дворі теж здійснили капітальний ремонт, адже дорога тут у жахливому стані. Микола Романюк оглянув цей двір та зауважив, що через відсутність коштів у міському бюджеті у цьому році тут ремонтувати дорогу не будуть. Однак, її включать у перелік робіт на наступний рік.

Микола Романюк зазначив, що цьогоріч зроблять зовнішнє освітлення та встановлять додаткове ігрове обладнання на дитячому майданчику у дворі цих будинків.

Також тут буде облаштовано площадку під контейнери для збору побутових відходів. Нині ж люди нарікають, що сміття вітер та тварини розносять по усьому мікрорайону.

Оглянув міський голова й двір будинків №111, 114-116 на вулиці Володимирській. Він пообіцяв у цьому році встановити тут ігрове обладнання на дитячих майданчиках. Також у дворі цих будинків буде зроблено зовнішнє освітлення.

Міський голова доручив заступнику департаменту ЖКГ Миколі Осіюку та працівникам ЖКП №2 оглянути будинок на вулиці Володимирській, 114, адже його мешканці скаржаться, що під час дощів до будинку неможливо дійти, бо стоїть вода, яка згодом біжить у підвал.

Також до міського голови звернулися представники громади Свято-Феодосіївської церкви, яка розміщена на вулиці Володимирській. Люди просили Миколу Романюка встановити світлофор на пішохідному переході або штучний обмежувач швидкості, адже тут дуже інтенсивний рух і важко перейти дорогу. Просили вони облаштувати й невеличку паркову біля кладовища, яке знаходиться поряд з церквою.

Довідково. Загалом у поточному році планується капітально відремонтувати 19 дворових територій за кошти місцевого бюджету.

Уже розпочато ремонт на пр. Грушевського, 27, 29 (орієнтовна вартість робіт – 450 тис. грн) та на вул. Шота Руставелі 9, 11, 13 (орієнтовна вартість робіт – 1 800 тис. грн).

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сидір Кізін: «Ми повинні ...
Наступна новина: У Львівській області під ...

КОМЕНТАРІ