"Свою Україну любіть. Любіть її…во время люте, в остатню, тяжкую мінуту. За неї Господа моліть"

"Свою Україну любіть. Любіть її…во время люте, в остатню, тяжкую мінуту. За неї Господа моліть"

23.05.14 15:04 0 788
Цими невмирущими словами славетний син українського народу Тарас Шевченко, які звучали під час шніх заходів з нагоди 153-ї річниці перепоховання поета на Чернечій горі у Каневі, звертається до усіх нас, закликаючи до єдності.

Аби вшанувати пам'ять українського пророка, прийшли голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Святослав Кравчук, представники виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадсько-політичних організацій, депутати міської ради, творча інтелігенція міста, учнівська та студентська молодь, громадськість.

Розпочався захід панахидою, яку відслужило духовенство УПЦ КП. Присутні молитвою «Отче наш» вшанували пам'ять Тараса Шевченка й поклали квіти до підніжжя пам’ятника славетного поета, що на проспекті Волі.

Волинська письменниця, член обласної організації Національної спілки письменників України Ніна Горик зазначила, що 22 травня здійснився заповіт славетного поета, саме у цей день його прах поховали в місці, яке відповідало його «Заповіту» - «…поховайте мене на могилі, серед степу широкого, на Вкраїні милій, щоб лани широкополі, і Дніпро, і кручі було видно, було чути, як реве ревучий». Вона закликала присутніх пам’ятати та шанувати пророче Шевченкове слово.

Звернувся до учасників заходу й голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт, закликавши присутніх хвилиною мовчання вшанувати загиблих українців на Сході.

Такі заходи не лише данина світлій пам’яті геніального поета, але й добра нагода ще і ще раз звернутися до його творчості, в якій закодовані послання майбутнім поколінням.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові у Жовківському ...
Наступна новина: У Львівській області через ...

КОМЕНТАРІ