У Волинській області євген Мельник вимагає провесті розслідування щодо забезпечення спецзасобами військовослужбовців, які проходять службу у "гарячих точках" на сході країни

У Волинській області євген Мельник вимагає провесті розслідування щодо забезпечення спецзасобами військовослужбовців, які проходять службу у "гарячих точках" на сході країни

23.05.14 18:51 0 786
22 травня 2014 року народним депутатом України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Євгеном Мельником було скеровано депутатське звернення до виконуючого обов'язки Генерального прокурора України Олега Махніцького щодо неналежного забезпечення спецзасобами військовослужбовців, які проходять службу у "гарячих точках" на сході країни.

"Мені як народному депутату України стало відомо, що в ніч з 21 на 22 травня 2014 року сталося кілька нападів диверсійно-терористичних груп на підрозділи Збройних Сил України. Поблизу міста Волноваха на Донеччині терористі відкрили масований вогонь зі стрілецького озброєння, ручних протитанкових гранатометів та мінометів по блокпосту, на якому несли службу військовослужбовці однієї з військових частин ЗС України. Внаслідок цього є загиблі та поранені", – йдеться у зверненні.

Свободівець зазначає, що Верховна Рада України виділила на забезпечення військовослужбовців усіма необхідними спеціяльними засобами (у тому числі засобами захисту) 7 млрд. грн. Також кожного дня небайдужі громадяни перераховують кошти на підтримку українській армії через телефонний номер 565.

Проте наразі мобілізовані незабезпечені бронежилетами 5 класу: військове керівництво надало їм бронежилети 2 класу, які не відповідають належному рівню захисту, враховуючи дислокацію військовослужбовців у Донецькій області і фактор проведення АТО.

Усі ці зловживання і недбалість військового керівництва тягне за собою жертви серед українських солдат.

Євген Мельник просить виконуючого обов'язки Генерального прокурора України Олега Махніцького перевірити факти незабезпечення військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади належним засобами спеціяльного захисту, що призвело до людських жертв; провесті перевірку використання коштів на забезпечення Збройних Сил України, виділених Верховною Радою України і перерахованих громадянами; за результатами перевірки, за наявності ознак складу злочину, внесті до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: інтернатні ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ