20 травня на Волині стартувала профілактична операція

20 травня на Волині стартувала профілактична операція "Автобус 2014" (+фото)

23.05.14 13:37 0 840
На території області розпочався комплекс профілактичних заходів із забезпечення безпеки дорожнього руху на пасажирському автомобільному транспорті. Уже перевірено 41 транспортний засіб, виявлено 14 порушень.

Мета заходів – профілактика аварійності на пасажирському автомобільному транспорті, попередження порушень Правил дорожнього руху водіями автобусів, особливо тих, що надають послуги з перевезення пасажирів, перевірка їх технічного стану.

У літній період об’єм пасажирських перевезень значно зростає, оскільки розпочинається сезон відпусток та екскурсій. Аби дорога до відпочинку була безпечною, співробітники ДАІ під час операції особливу увагу звертатимуть на організацію проведення передрейсового медичного огляду водіїв і технічного огляду автотранспорту, справності запасних та аварійних виходів, виявлення фактів незаконного переобладнання автобусів, встановлення непередбачених технічною документацією додаткових місць для сидіння, зберігання автобусів у визначених місцях, своєчасне проходження обов’язкового технічного контролю.

Протягом 2014 року лише в місті Луцьку обліковано 13 ДТП за участю водіїв автобусів, у двох із них травмовано троє осіб.

Окрім того, працівники ДАІ документують перевищення водіями автобусів установлених обмежень швидкості, порушення руху через залізничні переїзди, керування автобусами в стані сп’яніння, відхилення від визначеного маршруту руху автобуса тощо.

Загалом за два дні інспектори ДАІ у місті Луцьку перевірили 41 автобус, а відтак зафіксовано 14 порушень, пов’язаних із наданням послуг з пасажирських перевезень на автобусах, до адміністративної відповідальності притягнуто сім осіб. Окрім того, виявлено три факти перебування на маршрутах автобусів із технічними несправностями, зокрема один факт із заблокованим аварійним виходом та два факти інших порушень норм та стандартів щодо технічного стану та комплектації автобусів. Також зафіксовано шість інших порушень законодавства, допущених водіями автобусів.

Відділення ДАІ з обслуговування м. Луцька

УДАІ УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Коли закінчуються ...
Наступна новина: На Київській триває ...

КОМЕНТАРІ