На Хмельниччині процес ухвалення нової Конституції повинен бути публічним, - Арсеній Яценюк

На Хмельниччині процес ухвалення нової Конституції повинен бути публічним, - Арсеній Яценюк

23.05.14 13:26 0 791
«Конституція пишеться не під людину і не під ситуацію. Конституція пишеться під державу, націю і майбутнє», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час Третього загальноукраїнського круглого столу національної єдності в середу, 21 травня, в Миколаєві.

Арсеній Яценюк привітав зусилля Парламенту України в тому, аби підготувати текст Конституції, «який містить різні позиції», узгодити його і направити у Венеціанську комісію: «Коли ми отримаємо відповідь Венеціанської комісії, ми далі повинні працювати в першу чергу в такому ж форматі, як ми працюємо зараз, - публічний діалог».

«Повинен бути публічний процес ухвалення нової Конституції. Якщо хтось із президентів, прем'єрів, голів Верховної Ради чи суддів думає, що Конституцію будуть писати під нього, то я нагадаю приклад попереднього президента – це погано закінчується», - підкреслив він.

Глава Уряду також наголосив на важливості виборів Президента, призначених на 25 травня: «Ми повинні провести вибори. Україна повинна отримати легітимного Президента».

Арсеній Яценюк привітав те, що в ухваленому 20 травня Парламентом Меморандумі порозуміння й миру, «всі політичні сили закликали провести президентські вибори і отримати легітимно обраного законного Главу держави».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ