На Хмельниччині впровадження енергозберігаючих та енергоефективних заходів має бути системним та плановим

На Хмельниччині впровадження енергозберігаючих та енергоефективних заходів має бути системним та плановим

23.05.14 13:17 0 808
22 травня 2014 року під головуванням першого заступника голови адміністрації Олександра Симчишина завершилось заслуховування голів райдержадміністрацій та міськвиконкомів про хід виконання заходів з енергозбереження на 2014 рік.

Увага присутніх членів комісії була прикута до голів Старосинявської, Теофіпольської, Хмельницької, Чемеровецької, Шепетівської, Ярмолинецької райдержадміністрацій та міст Шепетівка, Славута та Старокостянтинів.

Як зазначив Олександр Сергійович, нарада заслуховування голів райдержадміністрацій та їх заступників має на меті вмотивувати новопризначених посадовців у напрямку енергозбереження та покращення енергоефективності. Питання енергоефективності є не одномоментним питанням чи питанням одного року. «Ми звертаємо увагу керівників районів, що ця робота має бути планова та системна», - наголосив посадовець.

Комісією із заслуховування заходів енергозбереження одними з найкращих відмічено заходи Ярмолинецького району та міста Старокостянтинів.

Так, у Ярмолинецькому районі уже ведуться роботи по технічному переоснащенню котелень із встановленням твердопаливних котлів, проводиться гідроочистка та промивка систем опалення приміщень, розпочато будівництво котельні потужністю 200кВт для опалення школи у с.Нове Село, утеплюються фасади закладів бюджетної сфери, замінюються вікна та двері на металопластикові, заплановано проведення енергоаудитів та інших заходів.

У Старокостянтинові затверджено Програму енергоефективності міста на 2013-2015 року, метою якої є оптимізація паливно-енергетичного балансу міста, відносне скорочення бюджетних видатків на використання ПЕР та підвищення культури енергоспоживання.

Програма ефективно реалізується у місті. Так, уже проведено модернізацію десятьох котелень, на яких встановлено сучасні котли, змінюється насосне обладнання на більш сучасне та ефективне, котельні переводять на автоматичний режим через диспетчерський пункт, утеплюються фасади у школах, замінюють вікна та двері на метало пластикові, що дає чималу економію споживання природного газу. У місті діє програма, аналогічна програмі м. Кам’янець-Подільського «Теплий дім». Проте, у Старокостянтинові у ході програми не лише утеплюються стіни, а й замінюються вікна та двері на металопластикові. Схема фінансування так ж - 50 % коштів для утеплення багатоквартирних будинків сплачують мешканці будинку, а інші 50 % - кошти місцевого бюджету. Керівникам інших міст нашої області рекомендували переймати досвід такої програми та поширювати її у своїх містах.

Узагальнюючи Олександр Сичишин акцентував увагу на тому, що є райони, де заходи по енергозбереженню здійснюються системно, встановлюються твердопаливні котли, утеплюються фасади, замінюються вікна на металопластикові. Проте є і такі райони, де ця робота не проводилася належним чином. За словами посадовця, завдяки такій формі взаємодії з керівниками районів, як проведення заслуховування, вивчаються проблемні питання та надається кваліфікована допомога щодо реалізації енергоощадних заходів, аби ті райони, які дещо відстають у цьому напрямі, мали змогу виправитися.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ