У Києві представили першу ілюстровану книгу про Євгена Коновальця

У Києві представили першу ілюстровану книгу про Євгена Коновальця

23.05.14 10:50 0 769
У Києві презентували першу ілюстровану біографію Євгена Коновальця – людини, яка створила найуспішніший український політичний проект минулого століття – Організацію українських націоналістів. Автор книги, історик Ігор Дерев’яний, зібрав у виданні документи та свідчення очевидців, спогади та унікальні фотографії.

Про це повідомляфє прес-центр Центру визвольного руху.

Євген Коновалець був творцем однієї з найкращих частин української армії у війні за державність 1917–1921 років.

«Його життя – це історія військовика, який умів воювати, але чудово опанував політичні методи боротьби. Історія політика, котрий робив усе, щоб об’єднати Схід і Захід. Історія лідера, що після поразки зумів дати нову надію й підняти на нову боротьбу», – зазначає Ігор Дерев’яний.

Як розповів на презентації автор, про Євгена Коновальця написано і сказано багато, але «за його постаттю політика та військового не видно живої людини з емоціями, переживаннями та навіть помилками».

«Я взявся писати цю книгу, щоб показати його як особистість: слабкі і сильні сторони, як він приймав поразки і перемоги, як він мислив, хотів показати оточення, в якому він перебував. У книзі я звернув увагу на такі маловідомі проблеми як формування особистості Євгена Коновальця, його причетність до формування Української військової організації, бачення ним діяльності Організації українських націоналістів, загалом шлях його перетворень та боротьби як відповіді на виклики історії», – поділився враженнями автор.

Книга видана в рамках проекту «Наш формат історії», втіленого Центром досліджень визвольного руху, мистецькою агенцією «Наш формат» та видавництвом «Часопис». В рамках цього проекту планується видання серії біографій відомих діячів української історії ХХ століття.

Довідка .

Ігор Дерев’яний – магістр історії, старший науковий співробітник Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», співпрацює з Центром досліджень визвольного руху.

Закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка.

Упорядник та науковий редактор спогадів Володимира-Ігоря Порендовського «На трасі Тайшет-Лєна (Озьорлаґ у роках хрущовської відлиги 1955–1959)» (2008), співавтор книги «Українська Повстанська Армія. Історія нескорених» (2007, 2008, 2011). Автор низки наукових та науково-популярних статей та виставок з історії українського визвольного руху XX століття та репресії проти його учасників.

Сфера наукових зацікавлень: репресивна політика окупаційних режимів щодо визвольного руху в 1920–1950-х роках.

Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Кіровограді поховали ...

КОМЕНТАРІ