У Львові відкрили виставку автопортретів відомих українських художників

У Львові відкрили виставку автопортретів відомих українських художників

23.05.14 14:00 0 813
Полотна, на яких митці зобразили себе у різних іпостасях, намагалися передати певні настрої і відчуття за допомогою різних мистецьких жанрів і напрямів були представлені на виставці «Шевченко і сучасники», яка стартувала вчора, 21 травня, у Львівському Палаці мистецтв.

Експозиція налічує роботи 65 відомих українських митців зі Львова, Вінниці, Хмельницького, Волині, Івано-Франківська, Тернополя, Чернівців, Закарпаття. Серед живописних творів також представлені скульптури. На виставці можна переглянути полотна: Андрущенко Миколи, Крохмалюка Олександра, Падовської Олени, Гульовського Андрія, Рожкова Олександра, Волощака Всеволода, Бабія Михайла, Ціко Ярослава та ін.

Цього року світова громадськість відзначила 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Зі слів голови Спілки художників Львівщини Олега Микитки, Т. Шевченко багато писав портрети в різні періоди свого життя. Сучасні художники теж створюють автобіографічні твори, тому виникла ідея організувати виставку.

О. Микитка також зазначає, що полотна Шевченка мають дуже велику історичну цінність, тому що у них митець змальовує моменти своєї біографії: де він бував, з ким він зустрічався. У його автопортретах прослідковуються усі види графіки. Голова Спілки художників Львівщини відзначає живописний автопортрет Шевченка в молоді роки, який вважає «шедевром світової культури в жанрі автопортрету».

«Я надіюся, що художники будуть по-новому підходити до автопортрету і не тільки копіювати, а й живо показувати себе виразніше і оригінальніше, такими якими вони є», – підкреслює Олег Микитка.

«Виставка дуже цінна і цікава. Є портрети написані давніше, наприклад 30 років тому. Вони показують якими ми були, і є. Можемо робити висновки, якими ми будемо», – ділиться своїми враженнями мистецтвознавець Ярослав Кравченко.

Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Григорій Пустовіт: ...
Наступна новина: Анатолій Сіренко: ...

КОМЕНТАРІ